Obvestila enote – Mojca

OBVESTILO

SKLADNO Z LDN ZA ŠOLSKO LETO 2021/ 2022 bomo organizirali  ŠOLO ZA STARŠE.

TEME ŽELIMO ČIMBOLJ PRIBLIŽATI VAM, ZATO VAS PROSIMO, DA ODGOVORITE NA KRATKA VPRAŠANJA, KAJ SI ŽELITE POSLUŠATI.

POVEZAVA JE TUDI NA SPLETNI STRANI. 

HVALA ZA VAŠE SODELOVANJE.

https://www.1ka.si/a/6d898400

NAŠA “BUČARIJA”

Dopoldne so nas obiskale male čarovnice, ki so nam pričarale posebno vzdušje v skupini. Iz buče smo izrezali strašilo, okrasili naše duhce in zaplesali z metlami po garderobi enote,  Seveda pa ni manjkal smeh čarovnice Mice, ki nas je spremljala pri našem plesu ob bučah. Okušali smo tudi čarovniški napitek iz sadja in gumnjastih črvov.

Vzgojiteljice: Neja Ritlop, Mirjana Goljevšček in Nataša Colnar

                

 

OBISK GASILSKE POSTAJE STARA CERKEV

Na dvorišču pred gasilskim domom sta  nas pričakala prijazna gasilca, ki sta nam predstavila gasilsko vozilo. Z navdušenjem smo ju poslušali in radovedno spraševali, kar nas je zanimalo. Spoznali smo tudi obleko gasilca, ki jo obleče, kadar gasi požar. Seveda so se prižgale tudi gasilske sirene. PGD Stara Cerkev se zahvaljujemo za kratke, a vendar zanimive minute.

NA POMOČ!

Vzgojiteljice: Neja Ritlop, Metka Levec in Anica Žagar

 

“MEDVEDKI” IN TEDEN OTROKA

Ob tednu otroka s sloganom “RAZIGRAN – UŽIVAJ DAN” smo res uživali v igri. Igrali smo se z dojenčki, prebirali slikanice, pobarvali košaro s sadjem in se zabavali ob razigranih korakih – obrise stopal smo si   pobarvali, izrezali, dodali svojo fotografijo, se ob njih razgibali in rajali ob pesmi En majhen prstek.

       

Pripravili: Anica Žagar in Marija Pogorelec

 

TEDEN OTROKA PRI “MIŠKAH”

Pod sloganom” Razigran-Uživaj dan” smo se v skupini Miške igrali in ustvarjali z jesenskimi listi, izdelovali ježke iz slanega testa, igrali glasbeno-didaktično igro Kdo bo prišel iz hiške, plesali in se veliko igrali. 

             

Zapisala: Metka Levec in Mirjana Goljevšček, Miške, 2-5 let

NAŠA IGRA V TEDNU OTROKA

Letošnji slogan  ob tednu otroka ” RAZIGRAN – UŽIVAJ DAN” smo izkoristili s sproščeno igro na željo otrok, tako zunaj kot v igralnici. Veliko smo se igrali z odpadlim listjem, narisali smo srečne otroke ter ustvarjali.  Pripovedovanje zgodbice Veveriček posebne sorte, pa je bila otrokom še posebej všeč. Otroci so spoznali, da so si različni, pa vendar si vsi zaslužijo igro.

Zapisala: Neja Ritlop in Nataša Colnar, Pingvini, 4-6 let

    

 

 

 

 

   

Teden mobilnosti in gibanje na svežem zraku

Skupina “Miške” smo se v tednu mobilnosti seznanjali, kako v vrtec priti na okolju prijazen način. spoznavali smo prevozna sredstva, izdelovali električne avtomobile iz odpadnega materiala, tiskali promet in izdelke razstavili v garderobi enote.

                 

Športno dopoldne pa smo izpeljali s poligonom na igrišču vrtca in tako premagovali ovire. Ker pa skrbimo tudi za urejeno okolico enote, smo grabili in pospravljali  jesensko listje.

                 

Tudi najmlajši “Medvedki” smo se seznanili z vozili, ustvarjali in se peljali s poganjalci.  Spontano pa smo se igrali igro vlog in hranili dojenčke.

               

Vzgojiteljice: Metka Levec, Mirjana Goljevšček, Anica Žagar, Marija Pogorelec

Dan slovenskega športa in teden mobilnosti

“Pingvini” se vsakodnevno gibamo na svežem zraku. V sklopu tedna mobilnosti smo izvedli gibanje s skiroji, pri tem pa upoštevali varno vožnjo, ter prometne znake, ki so jih izdelali otroci. Seveda nismo pozabili na varnostno čelado, nekateri otroci pa so imeli tudi ščitnike za kolena in komolce. Upoštevali smo signalizacijo semaforja in se pri tem zabavali. Otroci pa komaj čakajo, da ponovimo takšno dopoldne. Dečki pa so ustvarili njihovo varno pot v vrtec.

Vzgojiteljici: Neja Ritlop in Nataša Colnar

Dejavnosti v skupini Medvedki

Deževni mesec april smo izkoristili za ustvarjanje iz odpadnega materiala. Izdelali smo si svoj instrument – bobenček. Ob igranju nanj smo prepevali že znane pesmi in se naučili novo pesmico o Bobenčku.

Spoznali smo tudi vrste prometa, prometna sredstva in pravila, ki jih moramo upoštevati kot udeleženci v prometu.

Ker pa radi prebiramo slikanice, smo se veliko pogovarjali  in pripovedovali vsebine  za bralnega nahrbtnika.

Kljub redkim sončnim žarkom, ki nas razveseljujejo v deževnih dneh smo imeli čas za delo na vrtu. Spoznavali smo osnovne pripomočke za vrtnarjenje  in sadili semena . V lončke smo posadili fižol in koruzo in z radovednostjo vsakodnevno opazujemo prikazano.

Napisali: vzgojiteljici Anica Žagar in Marija Pogorelec, skupina Medvedki (1-3 let).

 

PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ

 

V mesecu aprilu smo skupina Pingvini zaključili s projektom »Red je vedno pas pripet«. Projekt »Pasavček« je bil za nas velik izziv. Naš cilj je bil predvsem ta, da pravilno sedimo na sedežih, vedno uporabljamo varnostne pasove in se varno vključujemo v promet. Na sprehodih smo pozornost usmerili predvsem v opazovanje naše okolice ter varno prečkanje prehodov za pešce, ki so v bližini vrtca.  Naučili smo se deklamacijo o Pasavčku ter vsakodnevno beležili, kako smo prišli v vrtec (peš, z avtomobilom, z avtobusom).  Spoznali smo osnovne prometne znake in signalizacijo semaforja. Vozili smo se s skiroji in pri tem upoštevali prometna pravila. Seveda pa nismo pozabili na varnostno čelado. Le te smo tudi naslikali s čopiči.Veliko smo ustvarjali iz odpadnega materiala in izdelke razstavili tako, da so si jih lahko ogledali tudi ostali otroci in starši iz vrtca Mojca. Svoje znanje o prometu smo »prenesli« tudi na starše, stare starše in druge udeležence v prometu.Za ves trud, ki smo ga vložili v ta projekt so bili otroci nagrajeni z medaljo Pasavčka.  Bravo Pingvini!

Vzgojiteljici: Neja Ritlop in Nataša Colnar, skupina Pingvini

PASAVČEK 2021

HIP- HURA, PUST JE TU

Na pustni torek smo se spremenili v pravljične junake, afriške živali in cirkusante. Otroci in vzgojiteljice iz skupine Medvedki, Miške in Pingvini smo rajali in se zabavali v svojih igralnicah.

Na sprehodih pa smo bili vidni tudi vaščanom Stare Cerkeve. Posladkali smo se s krofi in pregnali hudo zimo.

TEDEN OTROKA

Tema letošnjega tedna otroka – ODGOVOR JE POGOVOR je letos še posebej poudarjen, saj so bili tudi otroški socialni stiki zelo omejeni. S pogovorom hitreje najdemo rešitev in otroku lajšamo občutke žalosti. Tudi v naši enoti smo v tem tednu še bolje prisluhnili željam naših najmlajših. Vzgojno osebje je zaigralo dramatizacijo Rdeča Kapica, glasbeno-plesni dan pa smo popestrili z glasbenimi željami otrok in njihovimi izmišljenimi ritmi. Obiskala nas je tudi teta Jesen, ter nam podarila najbolj okusne jesenske pridelke.

Sporočilo vsem: “Kadar vam otrok nekaj pripoveduje, si vzemite čas. Otrok naj ima občutek, da ga znate in želite poslušati.”

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

23. 9. 2020 – Prvič v zgodovini smo obeležili državni praznik – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA. Dan je namenjen za promocijo športa in telesnih aktivnosti. Vsi otroci in vzgojno osebje smo dan namenili gibanju. Ogreli smo se v igralnicah ob glasbi in izmišljenih gibih, nato pa smo se preizkusili na pripravljenem poligonu. Le tega pa smo prilagajali starosti otrokom. Naš srčni utripi pa se je še pospešil ob teku na 100 metrov okrog vrtca.

TEDEN MOBILNOSTI

Najstarejši otroci so se preizkusili v vožnji s skiroji. Seveda nismo pozabili na zaščitno čelado. Spretno smo premagovali ovire in upoštevali dogovorjena pravila.  Vsakodnevno smo tudi obeležili našo peš pot do vrtca in tako »očistili« zajčkov beli kožušček. Najmlajši  »Medvedki« pa so uspešno hodili ob vrvici po pešpoti v okolici vrtca in opazovali okolico. Miške pa so bile ustvarjalne. Z odpadnim materialom so izdelali pravi »pešbus«, s katerim so se odpravili na potep, k teti v Zali log.

Skip to content