Evropski teden mobilnosti

V evropskem tednu mobilnosti (od 14.9.2021 – 23.9.2021) smo tudi v vrtcu Kočevje  sledili sloganu Živi zdravo. Potuj trajnostno. Tekom tedna smo dejavnosti posvetili osveščanju pomena hoje za naše zdravje z željo spodbuditi vse otroke, starše in zaposlene k pogostejši hoji. Vključili smo se v naslednje dejavnosti: Koordinacijski poligon spretnosti za mlajše otroke in zdravo življenje in risanje s kredami na Hokejskem igrišču v Gaju. Koordinacijo projekta je vodil vzgojitelj Mitja Lavrič.

Vzgojitelji so otrokom zaigrali prometno predstavo Semafor in jesen. Igrali so: Teja Kocjan, Mirjana Pajnič, Mitja Lavrič, Majda Puhar in Samo Rovtar. Za glasbo in petje sta  poskrbela Bojan Latin in Nika Stefanišin, priredba in efekti Irena Robič. V namen predstave in tedna mobilnosti je nastala skladba SEMAFOR. Zaradi Covid situacije so se aktivnosti izvedle skladno po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID -19.

V skupinah 4-5 in 5-6 letnih otrok bodo vzgojitelji izvajali igro Beli zajček. Igra spodbuja trajno mobilnost, prispeva k spreminjanju potovalnih navad in posledično k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca. Namen igre je otroke in njihove starše spodbuditi, da prihajajo v vrtec na čim bolj trajnosten način: peš, s kolesom, s skirojem, z rolerji, z avtobusom, z vlakom.

Skip to content