Pasavček

Osnovni namen projekta Pasavček je spodbuditi dosledno in pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in pripetost otrok med vožnjo. Slogan projekta je Red je vedno pas pripet.

Projekt Pasavček je sprva potekal kot del mednarodnega projekta EUCHIRES, ki ga je tudi finančno podprla Evropska komisija, v njem pa je sodelovalo tudi do 18 evropskih držav. Projekt je bil na evropski ravni prepoznan tudi kot primer najboljše prakse na podlagi analize koristi in z dejstvi podprte prakse za prometno varnost otrok.

Vsako leto v šolskem letu sodeluje preko 900 vrtčevskih skupin in šolskih oddelkov, kar pomeni, da je v projekt aktivno vključenih preko 18.000 otrok in več kot 1.500 strokovnih delavcev.

V projektu bomo sledili naslednjim ciljem:

  • Otrok se uči živeti in ravnati varno v prometnem okolju,
  • otrok bo spoznaval, da smo za varnost v prometu odgovorni vsi udeleženci,
  • otroci in odrasli bodo ozaveščali pomen uporabe varnostnega pasu.

V projekt bodo vključeni tudi starši, policisti, SPV (Svet za preventivo in vzgojo v prometu) Kočevje, javna agencija za varnost prometa, Zdravstveni dom Kočevje, Policijska postaja Kočevje, idr.

V projekt so vključeni otroci: iz enote Ostržek – Medvedki, Miške, Metuljčki in Pikapolonice; iz enote Čebelica – Veveričke,Pikapolonice,Miške, Metuljčki in Polžki

Skip to content