Obvestila enote Ostržek – jasli

Spoštovani starši.

V kratkem bomo organizirali šolo za starše, ker se vam želimo s temami čim bolj približati, nam na spodnji povezavi pošljite svoje želje.

https://www.1ka.si/a/6d898400

Lep pozdrav.

 

 

Spoznavamo gozdne živali

Najmlajši otroci iz skupine Polžki so spoznali različne gozdne živali. Spoznavali smo jih tudi preko različnih pesmic, slikanic in skozi ustvarjanje.

Skupina Polžki: Slađana Zorič, Maja Poje in Kristina Behin

Medeni teden v skupini Ježki in Polžki

Vzgojiteljici Maja Poje in Slađana Zorič sta za otroke obeh skupin pripravili dramatizacijo Čebela Adela.

Otroci so si izdelali pogrinjke.

Veliko časa smo preživeli na zraku in si ogledali čebelnjak pri Srednji šoli Kočevje.

Otroci so sodelovali pri izdelavi dekoracije za okrasitev garderobe. Pobarvali so čebelji panj ter izdelali čebelice-prstne lutke.

Skupini Ježki in Polžki: Alenka Jalovec, Marinka Gorc, Slađana Zorič, Maja Poje in Kristina Behin

 

 

Teden otroka

Otrokom skupina Ježki je vzgojiteljica Alenka Jalovec zaigrala lutkovno predstavo Razbita buča.

Skupina Ježki: Alenka Jalovec, Marinka Gorc in Kristina Behin

 

Teden duhcev in čarovničk v skupinah Račke in Zajčki

Otroci iz skupin Račke in Zajčki smo v tednu duhcev in čarovničk izdelali dekoracijo, naslikali buče in jih izrezovali. Plesali smo na pesem Čarovnica Mica in spoznavali različne zgodbice na to temo. Razgibali smo se preko igrice Čira čara in prestopali pajkovo mrežo. Izdelali smo si kostume čarovničk in priredili pravo čarovniško zabavo!

Skupina Račke: Maja Jurković in Ana Šmalc Novak

Skupina Zajčki: Vita Tanko in Samo Oberstar

TEDEN OTROKA PRI ZAJČKIH

Teden otroka z geslom Razigran uživaj dan! smo v vrtcu popestrili s številnimi dogajanji.

V začetku tedna smo spoznali zgodbico o ježku in jabolku. Da bi si vse skupaj bolje zapomnili, smo zgodbo likovno poustvarili.

Odšli smo na sprehod po kostanjevem drevoredu in v košarice nabrali različen naravni material za igro, s kostanji, storži, listki in vejicami smo se igrali cel teden.

  

Obiskala nas je tetka Jesen, ki je prinesla polno košaro dobrot. Na koncu smo se skupaj poveselili ob glasbi. Iz preostalega sadja smo si naslednji dan pripravili sadno kupo.

Pripravili smo gibalni poligon z ovirami in se preizkusili v prenašanju kostanjev z žlico in brez. Dlani in prste smo razgibali z oblikovanjem slanega testa, ustvarjanje smo popestrili s kostanji in vejicami.

Spoznali smo zgodbico Repa velikanka in jo skupaj uprizorili tako, da smo se postavili eden za drugim in poskušali izvleči našo repo. Lahko povem, da nam je uspelo!

V petek smo na obisk povabili otroke iz sosednje sobe, vzgojitelj Samo je postal čarodej in otrokom predstavil nekaj čarovniških trikov, otroci so se kasneje lahko preoblekli v čarodejeve pomočnike in tudi sami kaj začarali.

    

Pripravila: Vita Tanko

TEDEN OTROKA V SKUPINI RAČKE

V tednu otroka smo se velikoooo igrali, sodelovali na natečaju “Mala pozorna rokavička”, udeležili smo se akcije “Razigrani koraki”, ustvarjali smo razigrane korake (obris stopal), obiskala nas je vesela in razigrana Nogavička, ki nam je pokazala igre in se skupaj z nami igrala, izdelali smo si vsak svojo lutko nogavičke, otroci so si ogledali lutkovno predstavo “Razbita buča” v izvedbi Alenke Jalovec, čarovniške trike nam je predstavil Samo Oberstar. Kljub končanemu tednu otroka bomo mi še vedno razigrani uživali vsak dan.

Vzgojiteljici Maja Jurković in Ana Šmalc Novak

Teden mobilnosti v skupini Račke

V tednu mobilnosti smo otroke seznanile z izmišljeno zgodbo o belem zajčku Tinetu. Ta na začetku ni bil bel, temveč sivo rjav. Umazali so ga namreč izpušni plini avtomobilov. Otroke smo z lutko motivirale k različnim dejavnostim v vrtcu in jih motivirale za sprehode in gibanje na svežem zraku brez avtomobila doma. Otroci so dnevno pripovedovali, če so bili s starši na sprehodu, na kolesu, skiroju,… Na ta način smo našemu zajčku pomagali, da je zopet postal bel.

Vzgojiteljici: Maja Jurković in Ana Šmalc Novak

V vrtcu nam je lepo

Skupina JEŽKI

Vzgojiteljice Alenka Jalovec, Marinka Gorc in Kristina Behin

Teden mobilnosti

Risanje s kredami v Gaju.

 

Sprehod po bližnji okolici

Skupini POLŽKI (jasli 4) in  JEŽKI (jasli 3)

vzgojiteljice Slađana Zorič, Maja Poje, Alenka jalovec, Marinka Gorc in Kristina Behin

SKUPINA RAČKE

Začelo se je novo šolsko leto, zato smo skupaj z otroki uredili vhod v našo igralnico.

 

 


 

Vzgojiteljici: Maja Jurković in Ana Šmalc Novak

Začele so se počitnice

Tudi mi smo začeli s pripravami na morje.

V vročih poletnih dneh smo se hladili z vodo – prelivanje vode, igra z vodnimi baloni.

Raziskujemo in spoznavamo oblike, velikosti školjk ter seveda ustvarjamo.

SKUPINA POLŽKI: Ana Šmalc Novak

in Kristina Behin

skupina Račke

Tek na stadionu.

Vsi v mesto.

 

Razgibavanje na umetnih površinah stadiona.

Raziskujemo igrišče z lupami.

Bivanje in raziskovanje na travniku.

skupina Račke: vzgojiteljica Alenka Jalovec

in Kristina Behin

NA KMETIJI JE LEPO

Domače živali in njihova bivališča smo spoznavali preko slik in interneta. Uspeli smo se dogovoriti, da eno kmetijo v bližini vrtca tudi obiščemo. Na njej nam je prijazni gospodar pokazal piščančke, kokoši, krave, telička, bika, race, psa, mačke, a od vsega naštetega jih je najbolj navdušil velik rdeč traktor.

SKUPINA POLŽKI

Vzgojiteljici Maja Jurković in Ana Šmalc

V GOZDU

V sklopu Gozd smo se pogovarjali o gozdnih živalih, drevesih in “čuvaju gozda” lovcu. Z otroki smo se napotili v gozd. Tam smo se pogovarjali o vsem, kar se tiče gozda. V skupini smo izdelali plakat z gozdnimi živalmi, lovcu in opremi lovca. Peli smo pesmice o živalih in izdelali trganko. Predstavili sva jim poklic lovec tako, da se je ena od naju oblekla vanj. Otroci so bili sprva začudeni, a so lovca hitro prepoznali. Še nekaj dni smo se pogovarjali o njem in se igrali, da smo lovci.

SKUPINA POLŽKI

Vzgojiteljici Maja Jurković in Ana Šmalc

 

 

 

 

 

 

 

Športni dan na stadionu

Izkoristili smo lep sončen dan in se odpravili na stadion. Otroci so komaj dočakali, da se poženejo v tek. Prav vsi so pretekli cel krog. Bili so prijetno utrujeni in zelo ponosni na svoj uspeh.

SKUPINA RAČKE,

Alenka Jalovec in Kristina Behin

Pomladno dogajanje v skupini Zajčki

V skupini Zajčki smo prihod pomladi spremljali preko opazovanja narave, sprehajali smo se po gozdu, travnikih in zaznavali spremembe. Kmalu smo začeli opažati, da iz zemlje kukajo prve cvetlice. V vrtcu smo poustvarili trobentice in zvončke, s pomočjo katerih smo izmerili tudi višino otrok. Da smo razmigali prstke in dlani, smo se igrali s pomladnim plastelinom in lesenimi perlicami.

Vedno bolj tople dni smo izkoristili za urejanje terase. V cvetlične lončke smo posadili trobentice, otroci so cvetlice skrbno zalivali, zapomnili so si tudi ime posajenih rožic.

V sklopu akcije Očistimo Kočevsko smo se preizkusili v razvrščanju odpadkov in odšli na sprehod do ekološkega otoka v Podgorski ulici, si ogledali zabojnike in se pogovorili o tem, kam odlagamo določene odpadke, mimogrede smo ponovili še barve. Lotili smo se čiščenja terase in se srečali tudi s ponovno uporabo, saj smo v odslužene škorenjčke posadili rožice, ki zdaj krasijo teraso. Ponovno smo uporabili tudi stare plastične zamaške in izdelali enostavno igrico.

Skupina Zajčki (jasli-1), Vita Tanko

in Kristina Behin

POLŽKOV RAZISKOVALNI NAHRBTNIK

V sklopu ldn-ja smo imeli projekt raziskovalni nahrbtnik na temo “Otrokov simbol v vrtcu”, ki je bil načrtovan skozi celo šolsko leto. Zaradi situacije tega nismo mogli izvesti. Odločili sva se, da se med časom ko smo bili odsotni poveževa s starši in otroki tako, da skupaj ustvarjajo glede na temo projekta.

Nastali so zelo zanimivi in raznoliki izdelki. Po vrnitvi so otroci te izdelke prinesli v vrtec in jih predstavili svojim prijateljem. Po končani predstavitvi smo z otroki v sobi naredili razstavo. Vsem staršem hvala za sodelovanje.

SKUPINA POLŽKI

Vzgojiteljici Maja Jurković in Ana Šmalc

Spet smo v vrtcu, HURA!

Po vrnitvi v vrtec smo nažalost neuspešno odganjali zimo ter se sprehodili po mestu.

Veliko smo bivali na igrišču vrtca, ustvarjali ter poskrbeli za urejeno okolico našega vrtca.

Kristina Behin in

Skupina Račke (jasli-2) – Alenka Jalovec

 

Skrbimo za naravo

Od 22. 3. do 26. 3. smo tudi otroci iz skupine Polžki in Ježki poskrbeli za urejenost našega zelenega vhoda. Počistili okolico pred našo igralnico ter zasadili rožice v košare ter stare dežne škornje.

Otroci pa so nas prijetno presenetili z razvrščanjem odpadnega materiala. Tudi najmlajši že vedo, da sodi papir v moder in embalaža v rumen zabojnik.

 

 

Kristina Behin ter

skupina Polžki (jasli-4) – Ana Šmalc, Maja Jurkovič,

in skupina Ježki (jasli-3) – Marina Gorc

 

TEDEN MOBILNOSTI

SKUPINA POLŽKI
V tem tednu smo se veliko igrali z različnimi prevoznimi sredstvi in si jih tudi nekaj ogledali v živo.

SKUPINA JEŽKI
Škatle so postale kar naši vagončki in naša domišljija ne pozna meja. Ker se pogovarjamo o prometu, je igra otrok nadaljevanje spoznavanja novih izkušenj.
Poganjalčki so med otroki zelo priljubljena igra in upoštevanje pravil nam bo prišlo prav tudi (v cestnem prometu) na sprehodih.

Skip to content