Obvestila enote Narcisa

VABILO NA DAN ODPRTIH VRAT

»V MALI VASI SO MAJHNE HIŠE IN V VSAKI HIŠI SO OTROCI. V PISANIH SRAJČKAH SO IN OBUTI V RDEČE IN MODRE COPATKE«, …

(Ela Peroci- Muca Copatarica)

 

Otroci in zaposleni Vrtca Kočevje prijazno vabimo starše, dedke, babice, strice in tete….na »Dan odprtih vrat  kočevskih vrtcev«

 RDEČA NIT AKTIVNOSTI BO STOTA OBLETNICA ROJSTVA ELE PEROCI, PRILJUBLJENE OTROŠKE PISATELJICE IN PESNICE, KI JO NAJBOLJ POZNAMO PO PRAVLJICAH, KOT SO MUCA COPATARICA, HIŠICA IZ KOCK, MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON …IN DRUGE.

 KDAJ?   V sredo, 1. 2. 2023, od 9.00 do 10.00

KAM?     V našo enoto Narcisa, Kočevska Reka

KAJ BOMO POČELI? Se igrali, ustvarjali in še kaj

Lepo vabljeni, in ne pozabite, seboj prinesite   copate

                                      Majhni in veliki škratki ter vzgojiteljice

TEČAJ PRILAGAJANJE NA VODO

“Tavečji” škratki smo se v mesecu januarju odpravili tudi v bližnjo Ribnico in se udeležili tečaja prilagajanja na vodo. Iz naše enote smo se na pot odpravili z avtobusom in nadaljevali z vlakom, kar je bila posebna izkušnja za vse otroke. Malo nam je ponagajalo vreme a mi se nismo pustili motiti. Skupaj z vaditelji so otroci v bazenu usvajali plavalne prvine. Seveda pa ni zmanjkalo tudi časa za igro, kjer so otroci uživali in preizkušali svoje novo plavalno znanje. Veliko več pa povedo fotografije:

 

Zapisala Tea Kocjan

MERIMO ČAS

V mesecu januarju ŠKRATKI spoznavamo koledar, letne čase, mesece v letu, dneve v tednu… Dneve in pomembne dogodke označujemo na koledarju in tako spoznavamo tudi nove besede, štejemo, preštevamo… Otroci so se tako seznanili tudi s poimenovanjem mesecev in dnevov. Velik poudarek smo dali letnim časom in spreminjanju narave v njih. Prisluhnili smo tudi skladbam A. Vivaldija:4 letni časi, ob katerih so slikali. To bo za enkrat vse. Čaka nas še veliko zanimivih dejavnosti, ki vam jih razkrijemo naslednjič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mali škratki pa se zabavavajo na malo drugačen način.

zapisale: Tea in Ines

 

 

BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR

Tudi v naši mali enoti smo letos izpeljali ena fantastičen božično-novoletni bazar. Iskrena hvala vsem, ki ste se nam pridružili, z nami poklepetali, zapeli, se posladkali s piškoti in pogreli s čajem.

Za konec pa še:

Naj bodo prazniki nasmejani in lepi za vse vas, naj bo novo leto polno novih uspešnih izzivov in naj se vam izpolnijo vse skrite želje.

Zapisale: Tjaša, Ines, Tea

VESELI DECEMBER

Decembra smo imeli škratki polne roke dela z okraševanjem, igranjem na snegu, izdelovanjem voščilnic, urejanjem poštnega kotička (lahko smo izpolnjevali položnice, pošiljali pakete), rajanjem …

Odštevali smo dneve do božiča, vsak dan smo BOŽIČKU izmaknili novo palčko, da se je spuščal po dimniku in na smrečico nalepili novo nalepko ter opravili dnevno nalogo. Vzgojiteljice so nam pripravile tudi zanimive naloge, ki smo jih lahko opravili doma s starši …

Vzgojitelji so nas obiskali v naši enoti in nam zaigrali igrico: Kako objeti ježa.

Obiskala nas je tudi poštna delavka, ki je odnesla naša pisma za BOŽIČKA. iN VESTE KAJ? Rekla je, da je BOŽIČEK slišal, da imamo po božiču počitnice in nam je na pošti že pustil darila!

Zapisale: Ines, Tea, Tjaša

NOVEMBER PRI ŠKRATKIH

V novembru smo spoznavali poklic: čebelar. Spoznali smo zaščitno opremo, pripomočke in sestavo panja in satnic. Spekli smo medenjake.Naučili smo se tudi peti pesem ČEBELAR in jedli tradicionalni slovenski zajtrk s slastnim medom.

Pogovarjali smo se o strpnosti. Vsak je na listek narisal risbico in ga vrgel v škatlo LEPA BESEDA, LEPO MESTO NAJDE. Nato smo listke žrebali in vsak je povedal nekaj lepega o tistem, ki ga je izžrebal. Igrali smo se igro prijateljstva, naredili smo sklenjen krog in si podajali obroč brez da bi se spustili.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki nam je pokazala, kako se prenašajo virusi in kako skrbimo za čiste roke.

Zapadel je tudi prvi letošnji sneg, zato smo naredili tudi prvega snežaka sezone (četudi skromnega).

Zapisale: Tjaša, Ines in Tea

DINOZAVRI NA OBISKU

V novembru smo si izbrali še posebaj zanimivo temo: DINOZAVRI. Barvali smo pobarvanke, prebirali knjige o dinozavrih, si ogledali dokumentarni film, sestavljali sestavljanke, se igrali z dinozavri  … Imeli smo svoje dinozavrovo jajce, ki smo ga dali v vodo in opazovali, kako se je iz njega izlegel naš dinozaver. Spoznali smo poklic paleontolog in na zavarovanem območju smo izkopali ter s čopičem očistili kosti dinozavrov. Na koncu smo svoje pridobljeno znanje predstavili tudi z izdelavo plakata. In veste kaj, za konec pa smo v igralnici izdelali še vulkan!

Zapisale: Tea,Tjaša in Ines

PREDSTAVA MAČEK MAČKURSSON

V četrtek, 17. 11. 2022, smo se s predšolskimi otroki s šolskim kombijem odpeljali v Kočevje. Tokrat so nam družbo pri zajtrku delali otroci iz Stare Cerkve. Zelo smo uživali, ker nas je bilo več in je bilo bolj veselo. Nato smo se odpravili v KCK na ogled predstave MAČEK MAČKURSSON. Zelo smo uživali. Všeč so nam bile čarovniške lučke, ki so prihajale iz kotla. Maček se nam je zdel še posebno smešen in čarovnica je imela super smešen čarovniški smeh. Kdo bi si mislil, da so komu všeč ovčja čreva!

Po predstavi smo se odpravili na sprehod čez center mesta. Nato pa smo se vrnili v vrtec Ostržek in se igrali do kosila, nato smo za seboj pospravili sobo in pohiteli na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Kočevsko Reko.

NA OBISKU V KNJIŽNICI

V četrtek, 20. 10. 2022, smo se predšolčki zopet odpravili na potep. Kombi nas je odpeljal v Kočevje. Po zajtrku v enoti Ostržek smo se odpravili čez most v Knjižnico Kočevje na PRAVLJIČNE URICE. Tam nas je pričakala prijazna knjižničarka, ki nas je pospremila v igralnico. Počakali smo še otroke iz enote Mojca. Knjižničarka nam je pokazala različne knjige, ki si jih lahko izposodimo v knjižnici, od čisto majcenih do velikih, od pošastnih do pravljičnih … Povedala nam je tudi, da za izposojo knjig potrebujemo izkaznico. Poslušali smo, ko nam je prebrala knjigo: Kdo se je krtku pokakal na glavo? Zdela sem nam je zelo smešna.

Dan smo izkoristili še za igro na bližnjem igrišču, nato pa smo se odpravili na ogled nove enote Čebelica. Tam smo pomalicali in se igrali na gibalnem poligonu v avli vrtca. Pogumni so se tudi spustili po velikem toboganu, ki te iz prvega nadstropja pripelje v pritličje. Bilo je zelo zabavno. Za konec smo se odpravili na kosilo nazaj v enoto Ostržek, nato pa s šolskim avtobusom nazaj v naš vrtec.

JESENSKI VRTILJAK

No pa smo mesec oktober pripeljali h koncu, bilo je zelo razigrano in veselo. Začeli smo s TEDNOM OTROKA, katerega krovna tema je bila skupaj se imamo dobro. Zato smo se majhni in veliki skupaj zelo zabavali in si popestrili dneve, izdelali smo si igro tri v vrsto, trgali papir …

In veste kaj? Obiskala nas je čisto prava čarovnica. Po vasi je zadišalo po pečenem kostanju, ki smo ga spekli in se z njim posladkali. Otroci so v vrtec prinesli jesenske pridelke, ogledali smo si repo, buče, peso, rožmarin, šipek, češnjev paradižnik, kostanj …

Nekateri pravijo, da je gospa JESEN prava umetnica, ki slika liste v jesenske barve … Tudi mi smo bili pravi umetniki. Izdelali smo si svoje laternice in svečke ter vrtec okrasili z jesenskimi dekoracijami. Rokave pa nismo zavihali samo za ustvarjanje, iz dreves na našem igrišču je odpadlo ogromno listja, zato smo ga pograbili in pospravili v vreče.

ŠKRATKI in lutkovna predstava V DEŽELI KAČARIJI

V četrtek, 6. 10. 2022, smo se predšolski škratki odpravili v Kočevje. Pred vrtcem nas je pobral šolski kombi in nas odpeljal v enoto Ostržek, kjer smo pozajtrkovali. Po zajtrku smo naredili temeljito detektivsko preiskavo, ali imajo v Kočevju v vrtcu enake igrače kot mi. In veste kaj? Ene so enake, druge pa ne. Tiste druge so nam bile še posebaj zanimive.Nato smo se sprehodili do Šeškovega doma, po poti smo si ogledali še zapornice na reki Rinži in pa umetnino lokalnega umetnika pajka. Ja, videli smo ogromno pajkvo mrežo. Ker pa smo bili malo hitri, smo imeli čas, da se poigramo na bližnjih igralih. Tam smo našli tudi nekaj jesenskega listja in žir, ki smo ga nabrali in odnesli v naš vrtec, da so si liste in plodove lahko ogledali še naši prijatelji, ki so ostali v enoti.

Čas je hitro minil in prišli smo na vrsto za ogled predstave V DEŽELI KAČARIJI. Izvedeli smo, da šola na Kočevskem praznuje kar 150 let. Po ogledu lutkovne predstave smo se sprehodili do Gaja in preizkusili tamkajšnja igrala. Zelo smo se zabavali. Nato pa smo odhiteli v Ostržek na kosilo in se kasneje s šolskim avtobusom odpravili nazaj v naš vrtec.

Noč duhcev in čarovničk

Obvestilo!

prireditev je zaradi slabe jutrišnje vremenske napovedi-deževje prestavljena na četrtek, 27.10.2022.

Hvala za razumevanje.

TEDEN MOBILNOSTI PRI ŠKRATKIH

Ob tednu mobilnosti smo se škratki pogovarjali o prevoznih sredstvih, znakih, pravilih v prometu … Igrali smo se igro vlog – policist in udeleženci v prometu, ob tem smo se zelo zabavali, vsi smo komaj čakali, da prevzememo vlogo policista. Vzgojiteljica nam je z lepilnim trakom izdelala cesto kar na tleh igralnice, po njej smo se vozili z avtomobilčki in postavljaljali prometne znake. Garderobo smo okrasili z ugankami o prometnih sredstvih, rešitve pa smo narisali kar sami. Ali kakšno uganete?

 

Za zaključek tedna mobilnosti, ob dnevu slovenskega športa smo se škratki kot pravi športniki odpravili na pot. Cel teden smo se pripravljali in tekli po igrišču. V petek, 23. 9. 2022, nas je pred vrtcem pričakal šolski kombi, ki nas je odpeljal v Kočevje. In veste kaj smo tam počeli? TEKLI! In dobili smo medalje, poglejte kako smo bili ponosni!

ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA PRI ŠKRATKIH

Škratki smo že pošteno zakorakali v novo šolsko leto. V začetku septembra smo najprej malo jokali, saj smo dobili 3 nove male škratke …potem pa smo že zavihali rokave in se lotili dela. Najprej smo kuhali kompot. Otroci so pokazali kako vešči so, ko so pomagali rezati sadje.

Ampak veste kaj, škratki smo zelo sladkosnedi in kompot ne bi bil kompot, če mu ne bi dodali cimet in sladkor …

Škratki pa nismo le dobri kuharji, amapk tudi super športniki, zato smo v podporo našim košarkašom in rokometašom izdelali svoje navijaške zastave.

Vrjetno si mislite, da imamo polne roke dela, vendar se znamo tudi zabavati! Začeli smo že z rojstnodnevnimi zabavami. Pri nas so praznovali že žabica, kavboj in čisto pravi vitez!

Obvestilo staršem

Spoštovani starši,

na povezavi 14303_Obvestilo staršem (002

preberite priporočila ministrstva za zagotavljanje varnega vrtčevskega okolja o pomembnosti  upoštevanja higienskih ukrepov in drugih priporočil za preprečevanja prenosa in širjenja okužbe z virusom SARSCov-2.

Lep pozdrav:)

SLOVO MALIH MATURANTOV

V četrtek, 16. 6. 2022 smo se tudi v naši mali enoti poslovili od treh malih maturantov, ki bodo v jeseni veselo zakorakali v šolo. V ličnih majicah in z maturantsko kapo na glavi, so ob veseli koračnici prikorakali na igrišče vrtca kjer so jih z bučnim aplavzom pozdravili starši, dedki, babice, tete, strici in ostali otroci naše skupine. Maturanti so nam nato ponosno zapeli že vsem poznano in tradicionalno maturantsko himno, mi pa smo jima z veseljem pomagali. Sledila je slavnostna podelitev priznanj in praktičnih daril ter skupinsko fotografiranje. V zrak smo nato spustili tri helijeve balone in jim pomahali v pozdrav. Vsi skupaj smo se nato poveselili, zapeli in zaplesali ob prijetni glasbi ter se zabavali z animatorko Saško Rogan. Skupaj smo pričarali veeeelik vulkan želja ter se prepustili zanimivim poslikavam obraza. Tudi na presenečenje nismo pozabili. V igralnici nas je že čakal prijetno ohlajen in okusen sladoled, katerega smo z veseljem pojedli. Dan je minil v prijetnem vzdušju.

   

MEDVEDOVA DEŽELA

V četrtek, 2.6., nas je pred vrtcem pobral šolski kombi. Pozajtrkovali smo v enoti Kekec in si nabrali moči za pustolovščino, ki nas je čakala. Pridružili smo se otrokom iz enote Mojca in se odpravili v MEDVEDOVO DEŽELO.

Pričakala nas je ZLATOLASKA, ki nam je povedala o svoji prigodi s tremi medvedi. Rešili smo ŠKRATA in srečali MOČVIRNIKA ter vilo VERONIKO. Skupaj smo pregnali GOZDNEGA MOŽA.

     

 

ŠKRATKI SE POTEPAMO

V petek, 27.5. smo se s predšolskimi otroki odpravili v Kočevje na ogled predstave PRVO SREČANJE Z OPERO. Ker smo imeli še nekaj časa smo se potepali po mestu. Ogledali smo si novi vrtec,občino in železniško postajo.

   

 

Nato smo odhiteli v KCK, kjer smo si ogledali predstavo.

 

 

                                                                     

 

 

 

 

 

ŠKRATKI IN UTRINKI MESECA MAJA

V mesecu maju nas je obiskala gospa Špela, ki je zunaj z otroki izvedla naravoslovne dejavnosti in si prišla ogledat naš NARAVOSLOVNI KOTIČEK. Otroci so izdelali obeske iz rastlin in slanega testa, zapestnice …

 

    

 

Igrali smo se z vodo in z različnimi materiali ugotavljali kaj se potopi in kaj ne ter zakaj..

 

              

 

 

Posadili smo tudi rožice za na okna našega vrtca..

 

           

 

Risali z barvnimi lučkami in naredili sončno uro ter opazovali senco..

 

     

 

I

 

NARAVOSLOVNI KOTIČEK

Na pobudo Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete smo se prijavili k projektu Naravosklovni nahrbtnik. Naša naloga je bila urediti/izdelati NARAVOSLOVNI KOTIČEK.v igralnici. Polni idej smo začeli z delom. Naš namen je pri otrocih spodbuditi radovednost, odkrivanje in raziskovanje neznanega iz narave. V kotičku potekajo različni eksperimenti, raziskovalne dejavnosti, otroci se zabavajo pri igri z raziskovalno škatlo in tako nadgrajujejo in utrjujejo svoje znanje. Kaj vse počnemo pa si lahko ogledate skozi nekaj fotografij, ki povedo več kot besede.

                  

KDO JE PRIŠEL NA OBISK …

V mesecu aprilu so nas obiskale gospe iz ljudske univerze, v sklopu medgeneracijskega sodelovanja. Gospa, ki je že upokojena, je otrokom prebrala zgodbo Zajčkova hišica. Škratki smo bili obiska zelo veseli in smo zgodbi z veseljem prisluhnili.

Obiskala pa sta nas tudi čisto prava policista! Ogledali smo si policijski avtomobil in si ušesa zatiskali ob policijski sireni. Pogumnežem sta nadela tudi čisto prave lisice. Za spomin smo jima narisali risbici (policista).

TEČAJ PRILAGAJANJA NA VODO

Naši trije predšolski otroci so se udeležili tečaja prilagajanja na vodo, ki je potekal od 28. 3. do 1. 4. 2022. Zgodnji začetki plavanja imajo veliko pozitivnih učinkov na psihofizičen razvoj otroka in krepitev vseh ostalih področij otrokovega razvoja. Voda predstavlja za otroke novo okolje, vaditelji pa jih postopno in preko igre privadijo nanjo. Otrokom skušajo na zanimiv in prijeten način približati elemente zgodnjega učenja plavanja, navajanja na vodo in sproščenega gibanja v njej. Nekateri otroci tako naredijo tudi prve samostojne plavalne zamahe. Seveda ni manjkalo tudi časa za igro izven bazena. Otroci so pri vsem tem uživali in preizkušali tudi svoje novo plavalno zananje. Poseben dogodek pa je bila tudi vožnja z avtobusom do Osilnice na bazen in nazaj. Tako mi vzgojitelji, otroci ter starši z navdušenjem pripovedujejo o vtisih prilagajanja na vodo, kar šteje v potrditev, da delujemo v pravi smeri.

              

ČISTILNA AKCIJA PRI ŠKRATKIH

V soboto, 19. 3. 2022, je potekala čistilna akcija pod sloganom OČISTIMO KOČEVSKO. Tudi škratki se trudimo skrbeti za čisto in urejeno okolje. Izvedli smo čistilno akcijo in s skupnimi močmi poskrbeli za urejenost našega vrtca, da se bomo v njem še lepše in boljše počutili. Otroci so  grabili vejice na igrišču, pometali, čistili ograjo, okenske police, pobirali smeti …

Ob koncu čiščenja smo bili vsi zelo ponosni, saj smo opravili še kako pomembno delo.

 

NORČAVI PUST

V pustnem času smo vzgojiteljice poskrbele za obujanje in spodbujanje pustnega običaja in tradicije. Otroci so tako spoznavali različne pustne običaje, tradicionalne pustne maske, peli pesmice, si ogledali izseke iz karnevalov, izdelovali vesele, pisane in norčave klovne, barvali s temperami, izrezovali s škarjami, pihali balone, izdelovali verige in si tako okrasili našo igralnico in garderobo. Na pustni torek, ki smo ga vsi komaj dočakali kot najbolj vesel in norčav dan v letu, so naši otroci ostali kar doma – v vrtcu pa so se nam pridružili čisto pravi super junaki, princeske, kavboji, klovni, pikapolonice, čarovnice, mačke…Uredili smo tudi kotiček za fotografiranje, kjer je vsak posameznik lahko predstavil svojo masko. V igralnici smo pripravili čisto pravo pustno zabavo, plesali ob glasbi, si podajali balone in peli.

Našemljeni  in opremljeni z različnimi malimi glasbili smo se podali na pot po vasi in z glasnim petjem in igranjem preganjali zimo. Če smo priklicali pomlad pa bomo videli v prihodnjih tednih. Obiskali smo tudi otroke iz podružnične šole in skupaj z njimi rajali in se veselili. Dan je potekal v duhu rajanja in druženja, za piko na i pa smo se ob koncu dopoldneva vsi posladkali še s slastnimi krofi.

ŠKRATKOVE OLIMPIJSKE IGRE

V mesecu februarju so potekale zimske olimpijske igre, ki so jih spremljali tudi naši otroci, tako doma kot tudi v vrtcu. Veliko smo  se pogovarjali o uspehih naših športnikov in olimpijskih simbolih, ki smo jih tudi sami izdelali. Prav tako pa smo si pripravili škratkove olimpijske igre, preizkusili smo se v smučarskih skokih, smučanju in igri hokeja.

Na koncu je sledila slavnostna podelitev medalj ob slovenski himni. Otroci so se ob dejavnostih  učili športnega sodelovanja in navijanja.

 

 

RAZPIS ZA VPIS V DNEVNI PROGRAM PREDŠOLSKE VZGOJ

Vpis otrok za šolsko leto 2022/2023 bo potekal od ponedeljka, 7. februarja 2022, do vključno ponedeljka, 21. februarja 2022, na upravi Vrtca Kočevje – enota Ostržek, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje, pri svetovalni delavki.

V času razpisa je potrebno upoštevati sledeče ukrepe:

v kolikor je mogoče, vas prosimo, da vlogo za vpis v Vrtec Kočevje izpolnjeno pošljete po pošti, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje, ali na elektronski naslov svetovalna.sluzba@vrteckocevje.si.

– v kolikor boste vlogo za vpis otroka v Vrtec Kočevje prinesli na upravo, predhodno pokličite in se s svetovalno delavko dogovorite glede ure prihoda, pozvonite in vlogo oddate na vratih uprave, obvezno nosite zaščitno masko in upoštevajte PCT pogoj,

– v kolikor boste vlogo vložili osebno na upravi Vrtca Kočevje, lahko to po predhodnem dogovoru storite ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 08.00 – 15.00, ob sredah od 08.00 – 17.00 ter ob petkih od 08.00 – 12.00.

 

Vlogo za vpis otroka v vrtec dobijo starši na upravi Vrtca Kočevje, na spletni strani Vrtca Kočevje – tukaj.

 

Staršem, ki so vlogo za vpis otroka v vrtec že oddali tekom leta in jim je bila dodeljena šifra, ni potrebno ponovno oddati vloge.

 

S spoštovanjem,

uprava Vrtca Kočevje

Zima, zima bela …

Mesec januar nas je na naše veliko veselje presenetil z obilno snežno odejo. Sklenili smo, da pred našo “hiško” postavimo stražarja. Valili smo kepe, majhne in velike, si v kuhinji sposodili koren, poiskali lonec za klobuk in zamaške za oči … in nastal je … uganete kdo?

 

 

 

 

 

Lovili smo snežinke in jih opazovali pod lupo. Koliko različnih oblik smo odkrili! Naredili smo tudi ledene okraske in z njimi okrasili drevo pred našim vrtcem. S tem smo spoznavali, kaj potone in kaj plava ter, da se voda na mrazu spremeni iz tekočega v trdno stanje (led). V veliko pomoč nam je bil tudi termometer. Spoznali smo čemu služi in ugotovili, da pozimi temperatura sega tudi pod oznako “0” in, da je takrat zelo mrzlo.

  

 

 

 

 

 

Vzgojiteljice pa so nas presenetile tudi z lutkovno predstavo o domišljavem snežaku, ki je zelo rad ostal gost v našem vrtcu, se z nami igral, telovadil …

 

 

 

 

 

 

Raziskovali smo tudi svetlobo in senco s pomočjo našega telesa in lutk. Otroci pa so likovno ustvarjalnost odkrivali tudi z risanjem po snegu.

  

 

 

 

 

 

Glede na to, da smo se pogovarjali o mrazu in skozi otroško in strokovno literaturo spoznavali agregatna stanja vode, smo se odpravili na raziskovalni pohod do bližnjega jezera. Toplo smo se oblekli, saj je termometer kazal stopinje pod ničlo in se odpravili na pot. V snegu smo iskali sledove stopinj živali, iskali markacije na drevesih, premagovali pot čez led in sneg, opazovali zaledenele luže in nenazadnje prišli skupaj do zaledenelega jezera. kjer smo si ogledali tudi maketo le-tega.

 

HO-HO BOŽIČEK JE TU

Danes smo bili v naši enoti prijetno presenečeni obiskal nas je BOŽIČEK.

Skip to content