Obvestila enote – Brlogec

VRTEC KOČEVJE ZA ZALO

Majhna prijaznost ne obstaja.

Vsako dobro dejanje ustvari spremembo,

ki je brezmejna.

(Scott Adams)

V vrtcu Kočevje smo imeli v četrtek 16.11.2023, dobrodelni dan. V vseh enotah našega vrtca je potekala akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov. V enoti Brlogec smo vzgojiteljice v ta namen napekle piškote, ki so jih starši in otroci v zameno za prostovoljni prispevek odnesli domov.

Zbrani izkupiček je namenjen 11 letni deklici Zali iz Kočevja, ki se že drugič bojuje z zahrbtno boleznijo.

SRČNA HVALA VSEM, KI STE DAROVALI.

Zapis in fotografija: Sonita Majerle

PROJEKT ŽIVIM ZDRAVO v skupini MIŠKE

V projektu ŽIVIM ZDRAVO sodelujemo prvo leto. Izvajamo naloge, ki so nam dodeljene. Torej veliko telovadimo in se gibamo, spoznavamo zdravo hrano in kar je najslajše tudi kuhamo, pečemo in okušamo. Do sedaj smo si pripravili okusen zdrav zajtrk, pečen kostanj in jabolčni kompot. Vse nam je bilo zelo okusno.

Projekt uspešno povezujemo z vsemi področji Kurikuluma. Torej s področjem matematike (spoznavamo, poimenujemo barve, štejemo, razvrščamo…), s področjem družbe (vsi sodelujemo po svojih močeh), s področjem jezika (pogovor, petje pesmic, bibarije…), s področjem gibanja (razvijanje grobe in fine motorike, izvajanje naravnih oblik gibanja…), s področjem narave (narava nam da veliko okusnih dobrot, ostanke odnesemo na obrobje gozda, kjer se z njimi nahranijo tudi živali, v prihodnje pa bomo poskrbeli tudi za naše ptičke na igrišču).

ZDRAV ZAJTRK: Jogurt z banano, cimetom in medom

ZDRAVA DOPOLDANSKA MALICA: Pečen kostanj in jabolčni kompot

 

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

O trajnosti in trajnostnem razvoju se zadnje čase govori zelo veliko. A kaj trajnostni razvoj pravzaprav je?

Gre za način življena, ki je nesebičen do prihodnjih rodov. Način življenja pri katerem se družba zaveda, da zadovoljevanje lastnih potreb lahko ogroža možnost za rast in razvoj prihodnjih generacij. Je vseživljenjski proces preoblikovanja in ozaveščanja družbe.

V vrtcu Kočevje se zavedamo kako zelo pomembno je to, zato je eden od naših projektov VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ. V triletnem načrtu se bomo osredotočili predvsem na realizacijo trajnostne prehrane (izbira kakovostne, zdrave in uravnotežene prehrane) z namenom proizvesti čim manj odpadkov. Odrasli v vrtcu Kočevje se bomo trudili otrokom privzgajati pozitiven odnos do zdravega in pravilnega prehranjevanja, saj se zavedamo, da lahko z lastnim vzorom in skrbno načrtovanimi dejavnostmi odločilno vplivamo na oblikovanje njihove miselnosti, v tem primeru prehranskih navad otrok, ter posledično na njihovo zdravje.

V enoti Brlogec so najmanjši otroci, zato je vloga odraslega še toliko bolj pomembna, saj je prav lasten vzor tisti, ki otrokom kaže pot do trajnostne prihodnosti.

V zadnjih dveh mesecih smo bili v naši enoti trajnostni ne samo pri uresničevanju trajnostnega cilja zmanjšanja odpadkov, pač pa tudi še pri nekaterih drugih trajnostnih ciljih. Tako vzgojiteljice kot tudi otroci z našo pomočjo smo veliko ustvarjali iz odpadnega materiala, se pogovarjali o zdravi prehrani in še…

Naši najstarejši otroci so se udeležili Podnebnega teka:

Igrali smo se z odpadnim materialom:

Izdelovali smo laterne iz starih kozarcev za vlaganje:

Vzgojiteljice smo izdelale sveče za laterne za na prireditvi Noč duhcev, buč in čarovničk:

Pred dnevom spomina na mrtve smo izdelovali svečke na kamnih za na pokopališče:

Naredili smo rože iz odpadnega materiala in jih na Dan starostnikov podarili mimoidočim someščanom

Obiskala nas je teta Jesen in nam povedala kako zelo pomembno za naše zdravje je uživanje sadja in zelenjave:

 

Iz nekoliko slabšega sadja smo kuhali kompot:

Sami smo si pripravili okusne, zdrave malice (pečen krompir, buče in kostanj, pečena jabolka z medom)

S pomočjo naših hišnikov smo na našem igrišču posadili maline:

 

Zapisala: Sonita Majerle
Fotografije: Jasna š. Pranjić, Kristina Behin, Nina Recek, Tjaša Robič, Sonita Majerle

 

 

BOTRA JESEN ŽE V DEŽELO PRIHAJA …

Zajčki smo v začetku oktobra pohajkovali z vozičkom in delili sončnice starejšim občanom v okviru akcije: »Podari čas, polepšaj dan.« Ko smo risali nasmehe, smo zraven opazili še, kako lepo se je listje obarvalo v jesenske barve. Odločili smo se, da bomo jesen pripeljali tudi v našo igralnico.

Zavihali smo rokave in se lotili dekoracije. Poimenovali smo jo Zajčkova ozimnica. Nato smo se zopet odpravili na sprehod in nabrali jesensko listje ter ga posušili. Med nabiranjem smo opazovali okolico in drevesa. V naslednjem trenutku smo si v igralnici nič hudega sluteči ogledovali sliko drevesa in kar naenkrat je na omari zraslo naše drevo! A kaj ko je bilo brez listja, zato smo nanj prilepili posušene liste.

Nismo pa raziskovali samo jesensko listje. Obiskala nas je Kmetica Mica in nam prinesla polno košarico jesenskih plodov. Njene buče, kostanji, koruza … so bili sumljivo podobni tistim, ki smo jih nabrali z mamicami in očki in jih prinesli v vrtec. Tjaša in Klara sta nam pustili, da smo se z jesenskimi plodovi tudi igrali, ugotovili smo, da je najbolj zabavno razstavljanje storžev. Zdi se, da sta nam zavidali, saj sta storže nato hitro skrili in pometli vse sledi.

Veste, da znajo biti jesenski plodovi prav okusni. Vzgojiteljice so nam pripravile pečen krompir in buče. Mmm!

Gibali smo se ob pesmi Živali jeseni (M. Voglar) in spoznavali živali, ki v njej nastopajo. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo se kotalili kot ježki in je vzgojiteljici Tjaši zmanjkalo sape, ker smo vsi splezani na njo. Tjaša in Klara sta nam pripravili čutno pot iz plodov, ki nam jih je pustila Kmetica Mica. Uživali smo ob hoji po koruzi, ki nam je masirala podplatke.

Zapisali in fotografirali: Tjaša Robič in Klara Jović

MEDNARODNI DAN STAREJŠIH

Vsako leto 1.oktobra obeležujemo Mednarodni dan starejših. Otroci iz enote Brlogec smo želeli polepšati dan naključnim starejšim občanom, ki jih bomo srečali na sprehodu.

Z veseljem smo delili sončnice- izdelane iz naravnega in odpadnega materiala. Vsaka podarjena sončnica je imela priloženo tudi lepo misel. Otroci so z veseljem delili, naključni mimoidoči pa so bili presenečeni nad obdaritvijo.

JU-HU-HU uspelo nam je!

Zapisala: Jasna Štante Pranjić

Fotografirale: Jasna Štante Pranjić, Sonita Majerle, Kristina Behin, Nina Recek

SODELOVANJE NA RAZSTAVI DPŽ KOČEVJE

Otroci iz skupine Miške smo sodelovali na razstavi DPŽ Kočevje. Na pobudo članic smo ustvarjali na temo BUČE. Z največjim veseljem smo barvali lesene kolute, odtisnili svoje dlani…in ju-hu-hu buče so že tu.

Razstavo smo si tudi ogledali, našli svoje buče ter občudovali izdelke svojih prijateljev.

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

PODNEBNI TEK

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, smo se otroci iz skupine MIŠKE pridružili medgeneracijskemu povezovanju s srednješolci. Srednješolci so iz odpadnega materiala pripravili pravo štafetno palico, ki smo jo s ponosom nosili celo našo pot. Po svojih močeh smo odtekli traso okoli srednje šole. Za sodelovanje smo prejeli čudovite medalje iz lesa.

 

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

Razpis za financiranje oskrbnine za vrtec

Spoštovani!

Z veseljem vas obveščamo, da bomo tudi letos izvedli razpis za financiranje oskrbnine za vrtec. Lanski izjemno pozitivni odzivi so nas prepričali, da je bila dobrodelna akcija dobro sprejeta tako s strani staršev kot tudi vrtcev.

Letošnji razpis je namenjen staršem, ki so slovenski državljani, rojeni leta 1990 ali kasneje, in katerih otrok obiskuje vrtec v Sloveniji.

Osnovni podatki o akciji

·        Plačilo oskrbnine za vrtec za mesec november 2023 – znesek vključuje oskrbnino in prehrano, ne pa morebitnih drugih stroškov, kot na primer udeležba na taboru, interesne dejavnosti ipd.

·        Prijavijo se lahko slovenski državljani, ki so rojeni leta 1990 ali kasneje in je njihov otrok vključen v vrtec v Sloveniji

·        Oskrbnino bomo plačali do 10.000 otrokom

·        Znesek oskrbnine za posameznega otroka bomo nakazali neposredno na bančne račune vrtcev

Tako kot lani, bo tudi letos razpis izvedla Fundacija – zbiranje prijav, obveščanje staršev, prijava na FURS itd. Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.fundacijabb.org/razpis, in sicer od 28. 9. od 8.30 do 19. 10. 2023 do polnoči.

Nakazilo donacij na bančne račune vrtcev

Donacije bodo starši, katerih vloga bo odobrena, prejeli v obliki nakazila neposredno na bančni račun vrtca. Za ta namen smo pripravili pooblastila, s katerimi starši pooblaščajo Fundacijo, da od vrtca, ki ga obiskuje njihov otrok, pridobi podatek o višini zneska.

Način posredovanja podatkov o znesku oskrbnine

Fundacija bo vrtce na podlagi pooblastil staršev zaprosila, da ji posredujejo podatke za plačilo, in sicer za vse starše, katerih otroci so vključeni v posamezni vrtec in katerim je bila odobrena vloga za donacijo.

Vrtci lahko podatke o višini oskrbnin posredujete na enak način kot lani, torej prek spletne strani, na kateri se prijavite z e-naslovom in geslom, ki ste ga določili lani. E-naslov za prijavo je ta, na katerega ste prejeli tudi to sporočilo.

GDPR

Tukaj si lahko ogledate Splošne pogoje, ki jih morajo sprejeti starši, Politiko zasebnosti in Pogoje za vrtce.

Obvestilo za starše

Pripravili smo vabilo, s katerim želimo starše pozvati, da se prijavijo na razpis. Veseli bi bili, če bi lahko PDF dokument, ki ga najdete na tej povezavi, natisnili in obesili na oglasne deske v vrtcih, kjer se starši informirajo, oziroma objavili na vaših spletnih straneh.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo zadovoljnih staršev ob prejemu vsaj majhne pomoči pri njihovem družinskem proračunu.

Lep pozdrav,

Fundacija Boštjana Bandlja
Nina Bandelj, predsednica

ZAJČKI SO PRISKAKLJALI V BRLOGEC

Pozdravljeni vsi skupaj, tukaj Zajčki! Nekatere boste morda prepoznali kot bivše Ježke. S septembrom smo se namreč preselili iz enote Ostržek v enoto Brlogec in v novo skupino, Zajčke seveda. To pa še ni vse, pridružili so se nam tudi novi prijatelji.  Čeprav sedaj že zelo radi obiskujemo vrtec, smo skupaj z novinci raziskovali nove prostore in predvsem nove igrače.

Veliko smo se igrali z baloni. V znak dobrodošlice ob vstopu v skupino Zajčki, sta nam vzgojiteljici Tjaša in Klara napihnili balone, nanje napisali naša imena in jih namestili na palice, da smo jih prvi dan lahko odnesli domov. Naša igralnica nam je želo všeč, še posebej veseli pa smo, ko se igramo na terasi. Tam lahko s poganjalci drvimo levo in desno ter spoznavamo otroke iz ostalih skupin. Zato ker smo zelo radi zunaj, smo izkoristili toplo vreme tudi za sprehod z vozičkom.


Sedaj se že poznamo med seboj, zato sta se Tjaša In Klara odločili, da nam pripravita kotiček, kjer bomo spoznavali svoje simbole in simbole svojih prijateljev. Pod vsakim simbolom je slika otroka. Nato je sledil pravi preizkus znanja. Vsak je poiskal svojo sliko in si dobro ogledal simbol nad njo, po tem pa je poskušal najti enak simbol na tleh in se nanj usesti. Vse kar vam izdamo je, da vaja dala mojstra!

 

Veselimo se novih dogodivščin, ki jih prinaša novo šolsko leto.

 

Skupina Zajčki

Zapisali in fotografirali: vzgojiteljici Tjaša Robič in Klara Jovič

 

Dobrodošli v enoti Brlogec

Približati sem se hotela otroku z besedami,

pa so šle pri enem ušesu noter in pri drugem ven.

Približati sem se hotela s knjigami,

pa sem požela samo zmedene poglede.

Obupana sem se zazrla vase in zakričala: » Kako naj se približam temu otroku?«

Tedaj mi je deček zašepetal na uho:

»IGRAJ SE Z MANO.«

(neznan avtor)

 

Vzgojno osebje enote Brlogec

DAN ODPRTIH VRAT

Ustvarjali smo izdelke iz travniškega cvetja.

Skupina Miške:

Skupina Ježki:

Skupina Zajčki:

Skupina Medvedki:

Fotograrirale: Jasna Štante Pranjić, Kristina Behin, Nataša Klun, Alenka Črnkovič

 

 

Medvedki spoznavajo kulturne znamenitosti

Skupina Medvedki letos spoznava naravne in kulturne znamenitosti Kočevske.

Pot jih je peljala v Pokrajinski muzej, kjer jih je prijazno sprejela direktorica Vesna Jerbič Perko.

Ogledali so si razstavo o Ciganski oz. Željnski jami pri Kočevju. Najbolj zanimiva jim je bila vitrina z najdbami iz arheoloških izkopavanj na tem področju. Spoznavali so kako so takrat živeli, s čim so se prehranjevali in kakšna orodja so uporabljali.  Kar niso mogli verjeti, da so že takrat poznali šivanko in nožek ter kako dobro izdelana sta bila.

Na koncu so prejeli tematske pobarvanke in se zahvalili za vodenje po razstavi.

Na poti proti vrtcu so se na povabilo kustosinje Nadje Kovačič ustavili še v Likovnem salonu, v prostorih nekdanje lekarne, kjer so si ogledali razstavo Roški kvartir. Opazovali so dela petih umetnikov, ki upodabljajo naravo. V podobah narave so se skrila tudi otrokom poznana bitja. Na velikanski sliki so Medvedki tako prepoznali vzorec zebre.

Z majhnimi in radovednimi koraki smo začeli spoznavati bogato kulturno dediščino Kočevja. Zanimanje za kulturo nas bo spremljalo tudi na nadaljnjih poteh.


Zapisala: Ur
ška Južnič

Fotografirali Alenka Črnkovič in Urška Južnič

GLASBA IN OTROK

Glasba je prisotna v vsakdanjem življenju malega otroka in večkrat je stalni spremljevalec njegovih aktivnosti. Zabava z glasbo dobro vpliva na razvoj glasbenega posluha pri malčkih. Lahko imajo sposobnost poslušanja ali petja pesmi, ustvarjanja slikovnih prispodob ob poslušanju glasbe, gibanja ob glasbi ter igranja na glasbila. Kadar otroci poslušajo karakterno različno glasbo, lažje izrazijo svoje ideje ter ustvarjalnost.

Poslušanje glasbe, koncentriranje na elementih, kot sta ritem ali gibanje, ima pozitiven vpliv na psihofizično stanje otrokain vpliva tudi na njihovo počutje in razpoloženje. Nekaterim otrokom je bolj pomembno besedilo pesmi, glasba zanje predstavlja le ozadje; drugi otroci pa spremljanje glasbe doživljajo celostno. Vse je odvisno od otrokovega zanimanja, njegovih percepcijskih zmožnosti ter stopnje koncentracije.

Otroci so spoznavali različno zvrst glasbe ter različna glasbila. V igralnici so lahko plesali ob različnih zvokih glasbe, poslušali zvoke različnih glasbil in jih poskušali prepoznavati. Izdelovali so glasbila iz odpadnega materiala ter risali ob poslušanju glasbe različnih ritmov (klasična, pop).

Zelo radi so se igrali glasbeno-gibalne igre kot so Kipi, Kača, Abraham ima sedem sinov…

Najbolj pa so bili navdušeni, ko nas je obiskal dijak Erik in nam zaigral na harmoniko. To je bila prava veselica v naši avli, ko so otroci zaplesali in vriskali.

Posnetek:

DFA88F9E-BF14-44FB-9B17-48853D07C4BA

 

Dijakinja Erika pa nam je zaigrala nekaj melodij tudi na klavir. Za konec so tudi otroci lahko malo zaigrali nanj. Otroci so neizmerno uživali ob glasbi tako, da to druženje še kdaj ponovimo.

 

Zapisala in fotografirala: Nataša Klun

20. maj – svetovni dan čebel

Dan pred praznikom čebel smo otroci iz skupine Medvedki,
ob dnevu odprtih vrat Čebelarskega društva Kočevje,
obiskali regijski čebelnjak.
Pokukali smo v njegovo notranjost in
s pomočjo apiterapevtke Nine Ilič prisluhnili zvoku čebel.
Otroci so presenečeno ugotavljali, da stetoskop
ni le zdravniški pripomoček za poslušanje srca.
Pred čebelnjakom so nam otroci OŠ Ljubo Šercer
pripravili zabaven program na temo čebelic.
Manjkale niso niti slastne medene dobrote.
Posladkali smo se z medom in medenjaki ter poskusili medeno limonado.
Ob koncu smo si ogledali še kulturni program in zaploskali najrazličnejšim ustvarjalcem,
ki so nam približali čebelice in njihov svet.
Hvala za vabilo ČD Kočevje, otroci iz vrtca smo doživeli nepozaben medeni dan.
Avtorica besedila in videoposnetka: Urška Južnič

TRA-RA-RA trobentica trobi…

Med prvimi pomladnimi cvetlicami nas vsako leto pozdravi čudovita trobentica. Ni samo lepa, rumena kot sonce, je tudi nestrupena in zdravilna. Zato smo jih nekaj prinesli tudi v vrtec, jih povonjali, posadili v okrasne lončke in jih opazovali kako rastejo.

Ste vedeli, da lahko iz trobentice skuhamo zdravilen čaj? Da nanjo lahko zatrobimo? Vse to in še več, smo spoznavali tudi otroci iz skupine Miške.

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

POJDIMO V GOZD

Čeprav smo najmlajši v enoti smo se pogumno podali v gozd. Čas nam je prehitro minil, zato se v kratkem zopet vrnemo. Uživali smo na svežem zraku, pridobivali izkušnje, bilo je zabavno, preizkušali smo lastne meje, nič se nismo kregali, skupaj smo premagovali ovire.

 

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

Nagajivi zajček

Hop, hop skaklja bel zajček,

po gozdu sem in tja,

pripravi si ušesa

in z repkom pomiglja.

 

Na lep pomladni dan so se Zajčki in Medvedki odpravili v gozd do Trim steze. Vzgojiteljica Nataša jim je pripovedovala o velikonočnem zajčku Mandiju. Otroci so se odpravili po njegovih sledeh, saj jim je v gozdu pustil dobrote. Zajčka sicer niso našli; so pa pod vejami, listjem in lubjem našli bombone in čokoladne zajčke.

 

 

Zapisali: Urška Južnič, Alenka Črnkovič

Fotografirali: Nataša Klun, Alenka Črnkovič, Urška Južnič

 

ZAMAŠKONJAM

Enota Brlogec sodeluje na 2. kreativno-trajnostno-dobrodelnem natečaju Zamaškonjam, s katerim s pomočjo slovenskih šolarjev in naših malčkov zbiramo plastične pokrovčke za Vesele nogice. To je društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju.

 

 

Veseli bomo, če nam boste pri zbiranju pomagali.

Z zamaški lahko z otroki nahranite naše Zamaškonjame, ki vas čakajo v avli naše enote.

Vzgojno osebje enote Brlogec

 

 

PUST

Fotografirale: Jasna Štante Pranjić, Sonita Majerle, Nataša Klun

PREDSTAVA MEHURČKI

Otroci iz skupin Miške, Ježki in Zajčki (1-3 let) smo si ogledali predstavo z naslovom Mehurčki v izvedbi gledališča BIČIKLETA.

Zapisala: Kristina Behin

Fotografirala: Sonita Majerle

 

PREŠERNOV DAN V ENOTI BRLOGEC

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom je enoto Brlogec obiskala upokojena knjižničarka Nevenka Južnič.
S pomočjo lutk je otrokom predstavila 
zgodbo Mali medo avorice Polonce Kovač. Slikanico o navihanem medvedku, ki ne more zaspati brez dude, je približala najmlajšim in malo večjim. Medvedek je s pomočjo palčka našel svojo dudo, otroci pa so spoznali še eno pravljico iz bogate zakladnice slovenskih mladinskih pisateljev.

Zapisala: Urška Južnič

Fotografirala: Sonita Majerle

Sankanje s starši

Dne 30.1.2023 smo povabili naše starše in otroke iz enote Brlogec na popoldansko sankanje na hribu enote Ostržek. Zaradi mraza je bil obisk bolj skromen, pa kljub temu smo se zelo zabavali.  S seboj so otroci prinesli sani, lopate,…. Na koncu srečanja smo se ogreli z toplim čajem in prijetno utrujeni odšli domov.

Zapisala: Alenka Črnkovič

Fotografirali: Alenka Črnkovič, Nataša Klun

DAN ODPRTIH VRAT VRTCA KOČEVJE

»Ne pišem za otroke, pišem otrokom in tako se z njimi pogovarjam.«

                                                                                                                                  Ela Peroci

Tokratni dan odprtih vrat smo v vrtcu Kočevje posvetili znani slovenski pedagoginji in pisateljici otroške literature Eli Peroci. Po oddelkih so potekale ustvarjalne dejavnosti na temo njenih treh priljubljenih del za otroke: Muca Copatarica, Hišica iz kock ter Moj dežnik je lahko balon.

 

Skupina Miške

Otroci so bili ustvarjalni pri sestavljanju hiše Muce Copatarice, preizkusili so se v igri Poišči par (fotografija otroka – fotografija otrokovih copat), si ogledovali ilustracije iz zgodbe, se preiskusili v obešanju copat, ki jih je skrbno čuvala Muca Copatarica ter barvanju copatk.

Zapisala in fotografirala: Jasna Štante Pranjić

 

Skupina Ježki

Že nekaj dni prej so otroci poslušali pravljico Muca Copatarica, skupaj ji izdelali hiško, izdelali copatke. Na dan odprtih vrat pa smo:

Razvrščali copate po barvi:

Sestavljali sestavljanko:

Iskali pare:

Izdelali ročno lutko muce Copatarice:

Zapis in foto: Sonita Majerle

 

Skupina Zajčk

V skupini Zajčki smo dejavnosti izvedli v okviru pravljice Hišica iz kock. Otroci in starši so si najprej pogledali igrico, ki sta jo zaigrali vzgojiteljica Nataša in vzgojiteljica-pomočnica vzgojiteljice Neja. Ob koncu igrice je glavna junakinja Jelka povabila otroke in starše, da ji pomagajo sestaviti hišico iz velikih Lego kock, ki jo je podrl kuža.  Kar dolgo časa so sestavljali hišico in jo vmes tudi večkrat podrli. Ob tem so otroci lahko uporabili tudi »lutke« in se še sami preizkusili v igranju. Seveda jim je bil najbolj zanimiv kuža, ki je vedno podiral hišice. 

Na razpolago so imeli še dva kotička.  V enem so lahko sestavljali hišice iz Lego Duplo kock. V drugem, matematičnem kotičku, pa so razporejali kocke po obliki, barvi in barvnem zaporedju. Otroci so prehajali iz kotička v kotiček, a najbolj zanimiv pa jim je bil kotiček v velikimi Lego kockami.

Vzdušje v igralnici je bilo sproščeno in starši so uživali v igri s svojimi in drugimi otroki. V tej kratki urici so dobili vpogled v naše delo ter ob tem videli, kaj otroci vse že zmorejo (ob določeni  glasbi pospravljali igrače, vsak otrok je sam odnesel skodelico na pladenj…). 

Zapisala: Nataša Klun

Slikala: Martina Tomič

 

Skupina Medvedki

V igralnici smo si ogledali predstavo na temo slikanice Ele Peroci Hišica iz kock.

Nato smo za otroke pripravili različne dejavnosti povezane s to zgodbo. Pri prvi dejavnosti so otroci z našo pomočjo prišili gumb na blago. Druga naloga je bila sestavljanje hišk iz likov na podano predlogo. V tretjem kotičku pa so se otroci urili v razvrščanju gumbov po barvah.

Zapisala: Urška Južnič

Fotografirala: Alenka Črnkovič

Skip to content