VREME

Letos nam vreme kar malo nagaja. V mesecu maju je bilo veliko dežja, vetra in pa tudi nekaj sonca. Tako so lahko otroci opazovali in spoznali različne vremenske pojave. Skozi okno smo vsak dan opazovali, kakšno je vreme zunaj in si to označili na našem vremenskem koledarju.

Naučili smo se pesmico Dežek pada in nanjo tudi zaplesali. Ker so bili pred nami sami deževni dnevi smo tudi sami izdelali deževno sliko z lepljenjem ter tehniko mokro na mokro.

Sprehodili smo se tudi do manjših luž, kjer smo uživali v hoji po vodi ter na igrišču opazovali svoje mokre stopinje. Zanimivo pa je bilo tudi lovljenje dežnih kapljic, ki so kapljale iz strehe naše terase.

Na velikem platnu smo si ogledali vse vremenske pojave. Zelo smo bili navdušeni nad strelami in grmenjem ter z odprtimi usti opazovali tornado.

Bilo je tudi nekaj sončnih dni in le-te smo izkoristili za igre zunaj. Na igrišču smo opazovali svoje sence in jih obrisali po tleh. S seboj smo prinesli tudi različne igrače, katerih sence smo opazovali in jih obrisovali.

Tudi, ko zunaj ni bilo sonca smo se igrali s sencami. Naše sonce je bil takrat projektor, pred katerega smo postavljali različne igrače, ostali otroci pa so morali uganiti, kaj vidijo. Čisto vse smo ugotovili.

Vzgojiteljica nam je s pomočjo poizkusov pokazala, kako pada dež, kako močno veter piha ter kakšne barve vse so v mavrici. Najbolj zanimiv nam je bil veter, ki je pihal s pomočjo fena. Listki so leteli po vsej igralnici in mi smo jih lovili.

   

Komaj smo čakali, da je bilo poskusa z mavrico konec, saj smo se posladkali z mavričnimi bombončki.

Zapisala Nataša Klun

Slikala Neja Gruden

 

 

Skip to content