TEDEN OTROKA PRI ZAJČKIH

Teden otroka z geslom Razigran uživaj dan! smo v vrtcu popestrili s številnimi dogajanji.

V začetku tedna smo spoznali zgodbico o ježku in jabolku. Da bi si vse skupaj bolje zapomnili, smo zgodbo likovno poustvarili.

Odšli smo na sprehod po kostanjevem drevoredu in v košarice nabrali različen naravni material za igro, s kostanji, storži, listki in vejicami smo se igrali cel teden.

  

Obiskala nas je tetka Jesen, ki je prinesla polno košaro dobrot. Na koncu smo se skupaj poveselili ob glasbi. Iz preostalega sadja smo si naslednji dan pripravili sadno kupo.

Pripravili smo gibalni poligon z ovirami in se preizkusili v prenašanju kostanjev z žlico in brez. Dlani in prste smo razgibali z oblikovanjem slanega testa, ustvarjanje smo popestrili s kostanji in vejicami.

Spoznali smo zgodbico Repa velikanka in jo skupaj uprizorili tako, da smo se postavili eden za drugim in poskušali izvleči našo repo. Lahko povem, da nam je uspelo!

V petek smo na obisk povabili otroke iz sosednje sobe, vzgojitelj Samo je postal čarodej in otrokom predstavil nekaj čarovniških trikov, otroci so se kasneje lahko preoblekli v čarodejeve pomočnike in tudi sami kaj začarali.

    

Pripravila: Vita Tanko

Skip to content