TEDEN OTROKA

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru. Traja 7 dni že vse od leta 1954. V tem tednu se po vsej Sloveniji pripravljajo najrazličnejše aktivnosti, ter pester program za otroke.

Letošnja rdeča nit »Skupaj se imamo dobro« je v ospredje postavljala druženje z vrstniki in grajenje medsebojnih odnosov, kar je nujno potrebno že v zgodnjem otroštvu za socialni in psihološki razvoj otroka. Večina otrok ima močan občutek, kakšen mora biti dober prijatelj, kako sklepati prijateljstva, kako reševati spore, kaj želimo od prijatelja, kakšni prijatelji smo sami itd. Zaposleni v vrtcu smo tisti, ki ustvarjamo prijateljsko in spoštljivo vzdušje, ter skrbimo za vzpostavljanje prijateljskih odnosov, ki se začnejo razvijati z igro in preko igre.

Skozi cel teden smo v vrtcu Kočevje izvajali različne dejavnosti in krepili prijateljske vezi. V sredo 5. oktobra pa je na novo pridobljena stavba Vrtca Kočevje enota Čebelica odprla svoja vrata vsem staršem in varovancem  ter pripravila bogat pester program. Otroci kot tudi zaposleni vrtca so zapeli in zaplesali. Po končanem programu pa so imeli otroci možnost ustvarjanja v kuhinjskem kotičku, gibalnem kotičku, lego kotičku, ogledu otroškega gledališča, senzorne sobe in še in še. Vse otroke je ob koncu prireditve pričakalo še presenečenje in sicer palačinke.

V vrtcu dajemo velik pomen igri saj razvija otroško domišljijo krepi telo, spleta nova prijateljstva zato »Skupaj se imamo dobro«.

Napisala: Nika Bobek

 

 

 

 

Skip to content