SVETOVNI DAN ZEMLJE-22.APRIL

Praznik Zemlje je postal vsakoletni dogodek, namenjen osvetlitvi resnih okoljskih problemov, s katerimi se soočamo od podnebne krize, onesnaženje zraka in krčenja gozdov. Letošnja tema svetovnega dneva Zemlje se glasi: Obnovimo našo Zemljo, pri čemer je poudarek na odločnem in premišljenem delovanju ljudi kot posameznikov in tudi skupin.

Pred dnevom Zemlje so bili starši pozvani naj pripeljejo svojega otroka v vrtec peš ali s kolesom. Zvečer naj pripravijo le toliko hrane kolikor jo bodo pojedli. Ob umivanju zob in rok naj porabijo čim manj vode.

V vrtcu smo na ta dan barvali z različnimi barvnimi svinčniki. Na plakatu je bila reka z ribičem, plovili, ribami. Barvali smo tudi gozd in ostalo pokrajino. Otroci so imeli možnost prelistavanja slikovnega atlasa. Skozi dopoldne pa so otroci svoje prijateljske odnose krepili z baloni na katerih je bil narisan naš planet Zemlja z vodnimi površinami za katere moramo skrbeti.

Naš planet Zemlja je odvisen samo od nas kako z njim ravnamo. Osebni vzgled staršev in vzgojiteljev pri otrocih v tako zgodnjem obdobju pusti odnos, ki ga otrok odnese v življenje.

 

Nekaj utrinkov:

                              

                              

           

           

Vzgojiteljica Nika in otroci iz skupine ježki

Skip to content