Šola za starše

 ŠOLA ZA STARŠE V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

Predavanje z naslovom Kako rečeš NE brez slabe vesti  bo potekalo v torek, 19. januarja ob 18.00, preko aplikacije Zoom. Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti na: pomocnik.ravnatelja2@vrteckocevje.si  do petka 15.1.2021.  Po prijavi vam bomo posredovali zoom povezavo do predavanja.

O predavanju: »Kdaj in čému reči ne? Dejstvo je, da za izrekanje ne ni pravila. Najboljši ne in najbolj ljubeč ne je tisti ne, ki ga izrečemo, kadar z njim pritrjujemo svojim mejam, vrednotam in željam. Če kot starši nenehno dopuščamo otroku (oz. komurkoli), da prestopa naše meje, nas starševstvo (oz. katerikoli odnos) izčrpava, otrok pa se počuti krivega za našo izčrpanost. Če pa v odnosu upoštevamo tudi svoje potrebe, meje in čustvene odzive, otroku nudimo tisto, kar je najpomembnejše, to pa je starševsko vodstvo. Naučimo ga bivati s soljudmi, izražati lastne meje in želje ter razvijati empatijo, samospoštovanje in socialne veščine.«

Predavanje bo izvedla Sabina Adanič iz Inštituta za sodobno družino Manami, zasebni zavod, nosilec licence za Familylab Slovenija (www.familylab.si).  Sabina Adanič  je od leta 2015 certificirana redna sodelavka Familylaba, ki se osredotoča predvsem na tematike, povezane v vzgojo predšolskih in šolskih otrok. Je vodja Familylabovega kluba za starše, poleg svetovalnega in predavateljskega dela pa se pri Familylabu posveča organizaciji in izvedbi t. i. spletnih seminarjev, vodenju in organizaciji starševskih pogovornih večerov in opremljanju družbenih medijev z vsebinami, ki se tičejo vzgoje in skrbi za otroke in mladostnike ter podpore staršem.

 

ŠOLA ZA STARŠE V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

v sklopu Šole za starše organiziramo 3 predavanja, in sicer:

  1. Igra in primerna igrača, v izvedbi strokovnih delavcev vrtca, januar 2019
  2. Knjiga in pomen branja, v izvedbi strokovnih delavcev vrtca, februar 2019
  3. Zdrava prehrana v izvedbi medicinske sestre iz ZD Kočevje, Marije Kobe, april 2019

 

ŠOLA ZA STARŠE V ŠOLSKEM LETU 2017/2018

Spoštovani starši,
v četrtek, 10. maja 2018, ob 17.00  v enoti Brlogec organiziramo drugo predavanje v okviru

Šole za starše, z naslovom KNJIGA IN POMEN BRANJA.

Predavanje bodo izvedli strokovni delavci vrtca.
Spoznali boste, kako ključnega pomena je zgodnje opismenjevanje in kako lahko otroku že v zgodnjem otroštvu pomagate, da mu bo lažje v šoli in na splošno kasneje v življenju.
Predavanje bo opremljeno z video gradivom ter zanimivimi prispevki vzgojiteljev.


V sredo, 28.3.2018, ob 18.30 smo organizirali predavanje “Igra in primerna igrača.”

Predavanje so izvedli strokovni delavci vrtca.


 

Skip to content