SLOVO MALIH MATURANTOV VRTCA KOČEVJE

Slovo Malih maturantov Vrtca Kočevje

Še  včeraj (pre)polna igralnica Vrtca; in kot bi trenil mine pet ali šest let. In  danes, 19.  junija 2023 slovo od vrtca, od brezskrbnega otroštva. Enajstmesečni malčki so zrastli v šestletne korenjake. Pri tem smo  jim pomagali tudi  mi, zaposleni v Vrtcu Kočevje.

Mnogo se je dogajalo v tem času, veliko smo se naučili, postali prijatelji, bili so lepi, najlepši dnevi, kdaj tudi ne; predvsem pa smo si želeli, da jih varno pripeljemo do šole, da ostanejo otrokom lepi spomini na dni, ki jih je preživel z nami. Bdeti nad štiriindvajsetimi junaki  ni lahko delo; je odgovorno, a lepo  poslanstvo. Tri in petletniki, ki jim radovednost, ustvarjalnost in razigranost včasih  ne dopušča samostojnost.  Razvojna trma, pa iskanje identitete, uporništvo, odločnost, samopodoba je tista, ki povzroči, da malček ne zmore upoštevati vseh navodil, da je  razigran, vesel in da včasih tudi ponagaja! In prav je tako!

 Zato hvala vsem vzgojiteljem Vrtca Kočevje, hišnikom, kuharjem, skratka   vsakemu posebej.

 V šolo odhaja 130 otrok; vrtec zapuščajo deklice in dečki rojenih  2017 leta.

 In to smo želeli   obeležiti s današnjo prireditvijo Mali maturanti Vrtca Kočevje;  Še zadnjič so skupaj stali na vrtčevskem odru; zapeli skupaj z vzgojitelji, svojim staršem, babicam,dedkom,  svojim najbližjim…in kmalu bodo to počeli  v šoli. Pred njimi so prve velike počitnice. Želimo jim srečno v šoli življenja.

 V imenu vseh iz vrtca Kočevje; Irena Robič

Skip to content