Projekt “Prostovoljstvo”

V torek, 21. novembra, so nas v skupini Medvedki obiskale učenke Osnovne šole Zbora odposlancev in njihova učiteljica slovenščine Petra Špiletič Latin. V okviru občinskega projekta »Prostovoljstvo«, v katerega je preko Ljudske univerze Kočevje vključena omenjena šola, so prišle k nam z namenom skupnega sodelovanja in druženja. Predstavile so nam zgodbo »Pod medvedovim dežnikom«. Najprej je učiteljica Petra predstavila knjigo kot našo veliko kulturno dobrino, učenke pa so v nadaljevanju otrokom prebrale zgodbo. Sledil je pogovor na to temo. Zatem smo v treh kotičkih skupaj izvedli različne dejavnosti, in sicer: barvanje medvedkov, lepljenje/sestavljanje medvedkov in izdelavo dežničkov. Vsak otrok je imel možnost sodelovati pri vseh dejavnostih. Otrokom je bilo druženje zabavno in hkrati poučno. Na koncu pa so nam učenke razdelile sladko presenečenje. Dogovorili smo se, da bomo v letošnjem šolskem letu še sodelovali. Učenkam in učiteljici smo za njihov obisk ter dobro voljo nadvse hvaležni.
Bojan Latin in Nataša Colnar (skupina Medvedki)

 

N A D A L J E V A N J E

V torek, 23. januarja, so nas zopet v skupini Medvedki obiskale štiri učenke Osnovne šole Zbora odposlancev in njihova učiteljica slovenščine Petra Špiletič Latin. V okviru občinskega projekta »Prostovoljstvo«, v katerega je preko Ljudske univerze Kočevje vključena omenjena šola, so prišle k nam z namenom skupnega sodelovanja in druženja. Tokrat so nam predstavile zgodbo/slikanico »Pekarna Mišmaš«, avtorice Svetlane Makarovič. Najprej je učiteljica Petra nagovorila otroke, učenke pa so v nadaljevanju zgodbico prebrale. Potem so otrokom zastavljale vprašanja in otroci so imeli možnost »zaslužiti« nekaj denarja. Nato smo v štirih delavnicah skupaj izvedli različne dejavnosti, in sicer: kupovanje sestavin za peko različnih vrst kruha, peka kruha, prodaja kruha in nakup sladkih dobrot. Vsak otrok je imel možnost sodelovati pri vseh dejavnostih. Otrokom je bilo druženje zabavno in hkrati poučno. Dogovorili smo se, da bomo v letošnjem šolskem letu še sodelovali. Učenkam in učiteljici smo za njihov obisk ter dobro voljo nadvse hvaležni.

Bojan Latin in Nataša Colnar (skupina Medvedki)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N A D A L J E V A N J E

V torek, 27. februarja, so nas zopet v skupini Medvedki obiskale tri učenke Osnovne šole Zbora odposlancev in njihova učiteljica slovenščine Petra Špiletič Latin. V okviru projekta »Prostovoljstvo« so prišle k nam z namenom skupnega sodelovanja in druženja. Tokrat so nam predstavile zgodbo »Povodni mož«, avtorja Franceta Prešerna. Najprej smo poslušali slovensko himno, katere avtor besedila je prav on, potem pa je učiteljica Petra nagovorila otroke. Učenke so v nadaljevanju pripravile dve delavnici. Pri eni so otroci obiskali gledališče in si ogledali mini lutkovno predstavo o tej zgodbi. Nato so se še sami preizkusili v gledališču kot igralci. Pri drugi pa so otroci iz papirnatih tulcev izdelovali povodnega moža. Vsak otrok je imel možnost sodelovati na obeh delavnicah. Otrokom je bilo druženje zabavno in poučno. Učenkam in učiteljici smo za njihov obisk ter dobro voljo zelo hvaležni.

Bojan Latin in Nataša Colnar (skupina Medvedki)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content