Pomladno dogajanje v skupini Zajčki

V skupini Zajčki smo prihod pomladi spremljali preko opazovanja narave, sprehajali smo se po gozdu, travnikih in zaznavali spremembe. Kmalu smo začeli opažati, da iz zemlje kukajo prve cvetlice. V vrtcu smo poustvarili trobentice in zvončke, s pomočjo katerih smo izmerili tudi višino otrok. Da smo razmigali prstke in dlani, smo se igrali s pomladnim plastelinom in lesenimi perlicami.

Vedno bolj tople dni smo izkoristili za urejanje terase. V cvetlične lončke smo posadili trobentice, otroci so cvetlice skrbno zalivali, zapomnili so si tudi ime posajenih rožic.

V sklopu akcije Očistimo Kočevsko smo se preizkusili v razvrščanju odpadkov in odšli na sprehod do ekološkega otoka v Podgorski ulici, si ogledali zabojnike in se pogovorili o tem, kam odlagamo določene odpadke, mimogrede smo ponovili še barve. Lotili smo se čiščenja terase in se srečali tudi s ponovno uporabo, saj smo v odslužene škorenjčke posadili rožice, ki zdaj krasijo teraso. Ponovno smo uporabili tudi stare plastične zamaške in izdelali enostavno igrico.

Skupina Zajčki (jasli-1), Vita Tanko

in Kristina Behin

Skip to content