Plavalni tečaj za otroke iz skupin Medvedki in Čebelice v starosti 5–6 let

V tednu od 21. – 25. 3. 2022 smo v okviru programa Mali sonček izvedli program Prilagajanje otrok na vodo. Namen plavalnega tečaja je bil, da otroci izgubijo strah pred vodo, da se v vodi dobro počutijo, ter da usvajajo osnovne elemente plavanja.
Plavalni tečaj smo izvedli v Športnem centru Kovač v Osilnici. Pot do tja nas je izpred našega vrtca peljala mimo mejnega prehoda Petrina in čez vasi Grivac, Kuželj, Bosljiva Loka,… Čeprav je vožnja z avtobusom trajala 1 uro v vsako smer, so otroci vsak dan v pričakovanju po novih vodnih doživetjih le- to prenašali strpno in brez večjih težav. S seboj smo imeli malico s katero smo se okrepčali po prihodu iz bazena.
Otroci so v bazenu pod vodstvom naših učiteljev plavanja zares uživali, saj so se poleg »učenja« tudi igrali, skakali, čofotali in počeli razne vodne vragolije. Pod budnim očesom učiteljev plavanja so otroci potapljali glavo, vadili izdihovanje v vodo, drseli na vodi, plavali pod vodo in tudi že zares splavali. Učitelji plavanja so jim pokazali tehniko plavanja žabice in jim bili pri tem v pomoč in podporo.
Zadnji dan so otroci pokazali kaj zmorejo in kaj so se naučili. Otroci, ki so vsaj 5 sekund drseli z iztegnjenimi rokami in glavo med njimi po vodi so osvojili bronastega morskega konjička. Otroci, ki so preplavali 8 metrov razdalje v poljubni tehniki so osvojili srebrnega konjička in otroci, ki so preplavali razdaljo 25 metrov poljubne tehnike plavanja so osvojili zlatega morskega konjička.
Otroci so zadnji dan po zaključenem tečaju in po prihodu v svojo igralnico dobili tudi zlate medalje za sodelovanje in pogum.

 

Zapisala: Alenka Tekavčič

 

 

 

 

 

Skip to content