NA KMETIJI JE LEPO

Otroci obožujejo živali in večina je že obiskala ali pa vsaj videla kmetijo in živali v ogradi, zato smo se odločili, da ji posvetimo tematski sklop. Kmetijo in živali smo raziskovali v sklopu različnih kurikularnih področji. Obiskala nas je lutka kmetica Mica, ki so ji ušle živali. Pomagali smo ji in živali razvrstili v ustrezno ogrado in drevesni prikaz.

 

 

Gibanje je zabavno. Zato smo se ob gibalni pravljici odpravili na kmetijo. Najprej smo po igralnici lovili kokošja jajca. Nato pa smo se z avtobusom odpravili v avlo vrtca, kjer so nas ob zgodbi čakali različni gibalni izzivi. Valjali smo se kot pujsi v blatu, se plazili pod ograjo, skakali čez ovire kot konji … Na koncu pa smo prisluhnili zvokom iz kmetije in se umirili.

    

 

Spoznali smo že kmetijo in živali, zato smo morali spoznati še poklic kmeta. Oblekla sem se v opravo kmeta, ki se je otrokom zdela zabavna. Jahali smo kartonskega konja in ga česali. Molzli smo kartonsko kravo in pobirali kokošja jajca v košarice. Ker pa kmet obdeluje tudi njivo, smo spoznali motiko in pobrali pridelke z njive. Na koncu smo s skupnimi močmi dopolnili plakat.

   

 

 

 

Zapisala : Tjaša Robič

Fotografirala. Sonita Majerle

Skip to content