Medena masaža pri Medvedkih

V letošnjem šolskem letu se skupina Medvedki spoznava s programom api-pedagogike. Svet čebel in njegove pozitivne učinke nam je predstavila apiterapevtka in vzgojiteljica predšolskih otrok gospa Nina Ilič.

Iz kokosovega masla in medu je z otroki zamešala čudežno snov, ki so jo sprva poskusili, nato pa nanesli na dlani. Otrokom je predstavila zemljevid dlani in točke, s pritiskom katerih blagodejno vplivamo na določene dele telesa. Z nežnimi gibi in masažo celih dlani, prstov in konic prstov so otroci spoznavali dobrodejno delovanje medu.

Medena masaža na dlaneh je pripomogla k ustvarjanju sproščenega vzdušja, otroci so se med masažo umirili in pridobili prijetno izkušnjo iz področja apiterapije. Takšna masaža pripomore k boljšemu počutju in pomaga pri odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa.

Za zaključek je gospa Nina otrokom predala darilo Čebelarske Zveze Slovenije – negovalno razpršilo s propolisom, ki je namenjeno čiščenju, negi in zaščiti rok. Za obisk in obilico novih znanj se ji najlepše zahvaljujemo.

Zapisala in fotografirala: Urška Južnič

Skip to content