LE PRIDI ČEBELICA

NOVEMBER PRI ZAJČKIH

November smo Zajčki začeli s spoznavanjem svojega telesa. Plesali smo ob pesmi Glava, ramena, kolena, stopala. Iskali in kazali smo dele telesa med knjigami, na sebi, na prijateljih … Spoznavali smo svoj odsev in odsev prijateljev v ogledalu ter razvrščali svoje copatke.

Ampak ni ostalo le pri tej temi.  V novembru smo se v vrtcu sladkali s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM. Med sestavinami je bil tudi med. In kdo priskrbi med? Čebele! Zato smo se Zajčki z vzgojiteljicama Klaro in Tjašo odločili, da jim posvetimo posebno pozornost. Začeli smo s petjem pesmi Čebelica (J. Bitenc), ki nam jo je zapela naša lutka Čebelica. Ogledali smo si tudi animacijo pesmi na Arnes Video. Spodaj si jo s skeniranjem kode lahko ogledate tudi vi. Nam se je čebelica zdela zelo smešna in smo vzgojiteljico Tjašo prosili: »Še, še, še!« 

Preko slik smo spoznavali dele čebele, čebelnjak in čebelarja. Hitro se učimo in morda res nismo znali pokazait, kje ima čebela glavo, smo pa pokazali, kje jo imamo  mi in ponovili dele telesa. Tri slike pa nam niso bile zadosti, zato smo se poglobili še v kartonke na temo čebel.

 

 

Spoznali smo poklic čebelarja in njegovo opremo. Tjaša se je kar naenkrat spremenila v čebelarja in z zanimanjem smo si ogledovali in otipali čebelarsko opravo. Nekateri med nami so bili tako pogumni, da so si tudi sami nadeli čebelarski klobuk. Morda pa postanemo čebelarji, ko bomo veliki. Kdo ve?

 

Bili smo tudi zelo ustvarjalni. Izdelali smo dekoracijo za garderobo. Uživali smo ob odtiskovanju rok, ko smo jih dvignili s podlage je tam ostal odtis čebele. Ustvarili smo tudi svoj čebelnjak, združili smo moči in ga skupaj pobarvali z voščenkami. Tjaša in Klara pa sta ga dopolnili, nato smo se v njem lahko tudi igrali. 

 

Zapisali in fotografirali: Tjaša Robič in Klara Jović

Skip to content