KAKO OBJETI JEŽA-predstava za predšolske otroke

Lutkovno-gledališka skupina Vrtca Kočevje pod idejnim vodstvom Irene Robič deluje že od leta 2001. Pohvali se lahko z mnogimi predstavami, ki so priredbe znanih ali manj znanih zgodbic in pravljic. Predstave vsako leto, kot novoletno darilo, skupina podari vsem predšolskim in tudi šolskim  otrokom mesta Kočevje. Igralci so vzgojitelji in vzgojiteljice- amaterji- predvsem pa tisti, ki jih spremlja entuziazem in veselje do igranja. Letos že enaindvajseta predstava Kako objeti ježa se je odvijala v novi enoti Čebelica, saj  je vrtec končno pridobil prepotreben prostor za obogatitvene in nadstandardne dejavnosti vrtca.

…  Jež srečno in zadovoljno živi v svojem  gozdu. Naenkrat ga pograbi močna želja, da bi nekoga objel. Prosi  slona, medvedu, a kdo bo objel ježa, ki bode? Dogajanju se pridruži  tudi nagajiva  sraka in  pametna želva. Jež pa se uleže  na tla, da vse štiri od sebe in noče več vstati. Kakšna sreča, da v gozdu živi tudi Pipe lisjak! Glasbeno gledališka predstava je priredba isto naslovne zgodbice avtorice Jane Bauer. V kratki zgodbi spoznamo  prisrčno ozračje namišljenega gozdnega sveta. Prepleta se s plesom, dobro voljo, čustvi in smehom.

Prireditev smo obogatili tudi z nastopom plesne skupine Vrtca Kočevje, ki jo vodi Nick Nared. Bilo je prijetno, živahno, čarobno.

  t

Skip to content