“ENA KAPLJICA LAHKO REŠI SVET”

Skupaj z otroki smo izvedli  delavnico “Ena kapljica lahko reši svet”, katere namen je ozaveščanje o zbiranju odpadnega jedilnega olja.  Preko pogovora smo ugotovili in spoznali, da uporabljenega olja ne smemo zlivati v odtoke ali straniščne školjke, ker olje maši odtočne cevi ali jih poškoduje. Pravtako ga ne smemo zlivati na kompostnik ali drugam v naravo, saj s tem škodujemo naravi in nam samim. Da bodo otroci skupaj s svojimi starši lahko doma pravilno zbirali uporabljeno olje je vsak otrok prejel posodo za zbiranje odpadnega olja, ki jo nato izpraznijo na ustreznem  zbirnem mestu.

Spoznali smo tudi eno od možnosti uporabe odpadnega olja in sicer izdelavo svečk. Odpadnemu jedilnemu olju smo dodali poseben “prašek” in barvilo. Zmes smo dobro premešali, segreli, vlili v posodice ter vsavili stenj.  Postopek izdelave je bil otrokom zanimiv. Z veseljem so aktivno sodelovali in opazovali.

Vzgoja za skrb in varovanje našega okolja se začne že pri najmlajših. Odrasli pa jim moramo biti s svojimi dejanji vzgled.

 

                             

Skupina Čebelice, vzgojiteljici Marjana Mišič in Majda Pozderec

Skip to content