CICIOLIMPIJADA

V četrtek, 30. 3. 2023 se je v športni dvorani Kočevje odvijala že peta Cici olimpijada Vrtca Kočevje. Skoraj 600 otrok kočevskih vrtcev in njihov starši, babice, dedki, bratci in sestrice ter  prijatelji  so napolnili dvorano.

Olimpijada je prireditev Vrtca Kočevje, kjer vsaka  štiri leta združimo pod eno streho vse otroke petih enot našega vrtca. Začetek so naznanile fanfare kočevske Godbe, otroški zbor Vrtca Kočevje je zapel  čisto pravo cici himno, sledil je prižig olimpijskega ognja in seveda slavnostna zaprisega, ki jo je vodil podžupan Občine Kočevje Andrej Mladenovič.

Pri tem so nam pomagali še nekateri zunanji sodelavci.  Zato se zahvaljujemo:  Zdravstvenemu domu  Kočevje, ki je s svojo prisotnostjo poskrbel za morebitno prvo pomoč, Zvezi šoferjem in avtomehanikov Kočevje, ki je poskrbela za red in usmerjanje na parkirišču, gasilcem GZK, ki so bdeli nad olimpijskim ognjem, javnemu zavodu za šport za nudenje prostorov, ter za odlično glasbeno podlago in povezovanje programa Radiu Univox.

Posebnost prireditve so bili rekviziti, ki so izključno plod dela naših vzgojiteljev. Tako je na primer tek med ovirami, razen gibalnih spretnosti in športnega duha  združeval še miselne in socialne spretnosti Najmlajši so se urili v plazenju pod pajkovo mrežo, ob  igri Preseli medveda pa je bilo potrebno čez ovire prenesti dele sestavljenke in jo na cilju združiti v sliko medveda; igra nabiranje gob, kjer je bilo potrebno  mušnice in jurčke preko ovir prenesti do  cilja, tam pa tudi  pravilno razvrstiti. Čas med igrami je dodatno popestrila  plesna skupina Vrtca Kočevje pod mentorstvom svetovalnega delavca Nicka Nared  in naš Cici medo.  Skratka bilo je zabavno

Skip to content