BOTRA JESEN ŽE V DEŽELO PRIHAJA …

Zajčki smo v začetku oktobra pohajkovali z vozičkom in delili sončnice starejšim občanom v okviru akcije: »Podari čas, polepšaj dan.« Ko smo risali nasmehe, smo zraven opazili še, kako lepo se je listje obarvalo v jesenske barve. Odločili smo se, da bomo jesen pripeljali tudi v našo igralnico.

Zavihali smo rokave in se lotili dekoracije. Poimenovali smo jo Zajčkova ozimnica. Nato smo se zopet odpravili na sprehod in nabrali jesensko listje ter ga posušili. Med nabiranjem smo opazovali okolico in drevesa. V naslednjem trenutku smo si v igralnici nič hudega sluteči ogledovali sliko drevesa in kar naenkrat je na omari zraslo naše drevo! A kaj ko je bilo brez listja, zato smo nanj prilepili posušene liste.

Nismo pa raziskovali samo jesensko listje. Obiskala nas je Kmetica Mica in nam prinesla polno košarico jesenskih plodov. Njene buče, kostanji, koruza … so bili sumljivo podobni tistim, ki smo jih nabrali z mamicami in očki in jih prinesli v vrtec. Tjaša in Klara sta nam pustili, da smo se z jesenskimi plodovi tudi igrali, ugotovili smo, da je najbolj zabavno razstavljanje storžev. Zdi se, da sta nam zavidali, saj sta storže nato hitro skrili in pometli vse sledi.

Veste, da znajo biti jesenski plodovi prav okusni. Vzgojiteljice so nam pripravile pečen krompir in buče. Mmm!

Gibali smo se ob pesmi Živali jeseni (M. Voglar) in spoznavali živali, ki v njej nastopajo. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo se kotalili kot ježki in je vzgojiteljici Tjaši zmanjkalo sape, ker smo vsi splezani na njo. Tjaša in Klara sta nam pripravili čutno pot iz plodov, ki nam jih je pustila Kmetica Mica. Uživali smo ob hoji po koruzi, ki nam je masirala podplatke.

Zapisali in fotografirali: Tjaša Robič in Klara Jović

Skip to content