Pokloni čas, polepšaj dan

Danes je bilo v vrtcu Kočevje veselo…..»1.oktober je  mednarodni dan starejših. Bernard Shaw je zapisal da se  ne nehaš se smejati, ko se staraš. Postaraš se, ko se nehaš smejati«. Star afriški pregovor pa   pravi, da je otroški smeh kot svetilnik v temi. Luč, ki osvetli še tako temen prostor. ……..in nas je navdihnilo:   prižgali smo luč , se nasmejali, peli in plesali  ter se tudi posladkali. ………

Vrtec Kočevje se je tako pridružil vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan:

  • Ker  želimo in hočemo krepiti sodelovanje in solidarnost med ljudmi različnih starosti.
  • Ker  nam je pomemben vsak posameznik  in ker se želimo  približati tistim ki so sami in osamljeni

V ta namen   smo medgeneracijsko sodelovanje združili z tednom otroka katerega slogan je  Zakaji in zatoji radovednosti . V svoje prostore smo povabili stanovalce doma starejših občanov Kočevje in oskrbovance zavoda Jutro. In nismo pozabili na tiste, ki jim danes to ni uspelo…Za  vsakega posebej smo  pripravili simbolično darilo opremljeno z dobro mislijo, ki bo vsaj za trenutek ogrela  srca starejših. 

Otroci so pripravili pester program, zapeli so otroški zborčki vrtca Kočevje, plesna skupina Tik-tak je zaplesala, potrudili pa so se tudi vzgojitelji ki so nas očarali z  venčkom zimzelenih melodij.

In prijetno vzdušje je ogrelo tudi obiskovalce…brata Veble sta poprijela za harmoniko in zaigrala vsem nam, otrokom , vzgojiteljem in obiskovalcem……..bile je res lep dan.

       

    

Skip to content