PEKA PIŠKOTOV V ENOTI ČEBELICA

Pri razvoju in odraščanju otroka je pomembno, da se druži z vrstniki.  S tem omogočimo zdrav razvoj socialnih odnosov med njimi – sami se bodo dogovorili, kdo bo posodil igračo, kdo se bo guncal na gugalnici prvi, kdo bo potem na vrsti itd. Čas, ki ga otrok preživi z drugimi otroki, ne more nadomestiti čas, preživet pred televizijskimi zasloni, tablicami ali telefoni, opozarja Tanja Hecl.

V času covid razmer so bili otroci najbolj prikrajšani pri razvijanju socializacije z drugimi otroki. Tako sedaj izkoristimo vsako priložnost za medsebojno druženje znotraj enote ali pa z drugimi enotami. Do sedaj smo enoto Čebelica obiskali dvakrat in se družili z otroki iste starostne skupine. Potekala je prosta igra in otroci so pri tem zelo uživali.

V teh prazničnih časih pa smo se povezali s skupino Zajčki iz enote Čebelica. Vzgojiteljice so otrokom prebrale zelo lepo knjigo z naslovom Vesel božič, mišek Matiček. V kateri mišek Matiček iz šole nosi orehove piškote, ki pa jih na poti razdeli med svoje lačne gozdne prijatelje. Žalosten domov k mamici prinese le en piškot, a s seboj tudi recept zanje. Zato ga mamica potolaži tako, da skupaj spečeta še več piškotov in na koncu povabita še vse njegove prijatelje.

Naslednji dan smo se odpravili do Zajčkov v Čebelici in skupaj smo spekli te odlične Matičeve piškote. Otroci so lahko sodelovali pri izdelavi testa ter preizkušali določene sestavine. Najbolj okusen je bil seveda sladkor. Nato so s svojimi majhnimi ročicami izdelali kroglice in jih nestrpno čakali, medtem ko so se pekli. Čisto vsi otroci so pojedli piškote in hoteli še. Za konec pa smo jim podelili še recept, ki so ga odnesli domov, da jih bodo spekli še s svojimi starši.

Po pogovoru z otroki lahko rečem, da so se počutili zelo dobro s svojimi vrstniki in imajo željo po ponovnem druženju.

Spodaj pa si lahko pogledate nekaj fotoutrinkov našega druženja ter recept za piškote.

 

Zapisala: Nataša Klun

Fotografirali: Petra Pajnič, Neja Gruden, Nataša Klun

 

Skip to content