OBVESTILO – izpolnjevanje PCT pogoja za vstop v vrtec

Spoštovani.

 

Obveščamo vas, da je Vlada RS na seji 20. 8. 2021 sprejela Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Odlok začne veljati 23. avgusta 2021 in bo veljal do vključno 29. avgusta 2021.

Odlok določa, da morajo vse osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah in domovih za učence, za opravljanje svoje dejavnosti izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Za  vse osebe starejše od 15 let, je za vstop v prostore vrtca potreben pogoj PCT – preboleli, cepljeni ali testirani, izjema so starši in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. 

 Za vse druge prihode staršev v vrtec (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.

12888_Odlok_izvajanje_VIZ_dela

12894_Sprememba odloka_23_8_2021

Uprava vrtca

Skip to content