JUHUHU SNEG JE TU

V januarju smo končno dočakali večjo količino snega, ki smo se ga pri Zajčkih zelo razveselili. Preden smo se podali na sneg, smo spoznali oblačila, ki si jih nadenemo, da nas pozimi ne zebe. Ob tem smo ponovili tudi dele telesa: kapa gre na glavo, rokavice na roke, šal okoli vratu … V igralnici smo preoblačili dojenčke, razvrščali zimska oblačila po barvi in sestavili tudi plakat. Vzgojiteljica Tjaša si je izmislila gibalno igro: Nekoč, nekje bila je omara. Vriskali smo ob pobiranju oblačil, ki jih je razpihal veter.

Zimska oblačila smo hitro usvojili, nato smo nadaljevali s pripravo na igro na snegu. Vzgojiteljici Klara in Tjaša sta nam prinesli sneg kar v igralnico, da smo ga lahko otipali, si ga ogledali ter se z njim igrali. Ugotovili smo tudi, da se da s snegom barvati tudi vodne pobarvanke.

Odločili smo se, da smo sedaj dobro pripravljeni za igro na snegu. Vzgojiteljice so nas oblekle v toplo zimsko opravo in odskakljali smo na sneg. Tam smo se kepali, kopali po snegu, se gugali … Tako je bilo zabavno!

Svojo igro s snegom smo nadgradili tudi tako, da smo iz naravnih materialov, ki smo jih našli na obrobju gozda, izdelali čopiče ter kot pravi umetniki barvali po snegu.

Ni pa ostalo samo pri snegu, spoznali smo tudi led. Ta nam je pri igri bolj spolzel iz rok kakor sneg, ugotovili smo, da se hitro spremeni v vodo. Led, ki nam je po igri ostal, smo dali v lonček in čez čas opazovali, kako izginja in ostaja samo voda. Ustvarjali smo z ledenimi lučkami, ki pa so izgledale tako slastno, da si je marsikdo izmed nas zaželel, da bi bil to pravi sladoled.

Ogledali smo si tudi kamišibaj: Nekega zimskega dne in prebirali knjige o zimi.

 

Fotografirali in zapisali: Tjaša Robič in Klara Jović

Skip to content