Dosežki zaposlenih

Nika Stefanišin, svetovalna delavka Vrtca Kočevje, vnaša svoje veselje do glasbe tudi v prostore vrtca. Naši otroci so tako v decembru 2019 v predstavi »Zverjasec« lahko poslušali skladbe, ki jih je naredila posebej za ta namen. Tudi septembra 2021, v sklopu tedna mobilnosti in predstave »Semafor in jesen«, je nastala skladbica »Semafor« izpod njenih rok, ki sta jo izvajala skupaj z Bojanom Latinom. Za otroški pevski zbor Vrtca Kočevje, je v decembru 2019 uglasbila pesem O Božičku, ki je nastala izpod rok domačinke Živke Komac in so jo otroci premierno zapeli za starše nad Kamnolom ob pričakovanju Božička.

V tem času se lahko pohvali še s tremi (izdanimi) avtorskimi skladbami, najbolj odmevna pa je »Zgodbo piševa« in videospot, ki je izšel v maju 2021 in sta jo v duetu Nika Et Nejc posnela preko Založbe Nika Records, kot nagrado na tekmovanju Glas mladih v Črnomlju, leta 2019. Njena prisotnost ni manjkala na dobrodelnih nastopih v okviru Doma starejših občanov Kočevje in za društvo Sožitje, prav tako ob ostalih prireditvah v Občini Kočevje, kot je Festival lesa 2021, Mednarodni fotografski natečaj Fotografskega društva Grča Kočevje 2019, zimski in poletni nastopi v centru mesta ter drugod po Sloveniji. Nika veliko sodeluje s kočevskim kantavtorjem Romanom Zupančičem, najbolj odmevna je bila 20 obletnica vsem poznanih Mravljic, decembra 2019, in nastop na občinski proslavi »Tu kjer sem doma« 2021.

V oktobru 2021 je bila ena izmed predstavnikov zmagovalne ekipe Občine Kočevje v zabavni oddaji »V petek zvečer«, ki je bila predvajana v petek, 05.11.2021, na prvem programu RTV Slovenije. V januarju 2022 pa je bila ena izmed 14 finalistov EME freš, ki so se predstavili na odru RTV Slovenije in je tako v svet poslala svojo novo pesem “Počakaj me”.

Poleg glasbene poti pa je aktivna tudi na področju prostovoljstva in aktivna članica Društva kočevskih glasbenikov ter Potapljaškega društva Kočevje.

 

 

Foto: osebni arhiv Nike Stefanišin

Skip to content