Spletno predavanje za starše

Spoštovani starši,

posredujemo vam vabilo za spletno predavanje za starše, ki ga organiziramo v okviru Šole za starše, v šolskem letu 2020/2021.

Predavanje z naslovom Kako rečeš NE brez slabe vesti bo potekalo v torek, 19. januarja ob 18.00, preko aplikacije Zoom. Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti na: pomocnik.ravnatelja2@vrteckocevje.si  do petka 15.1.2021.  Po prijavi vam bomo posredovali zoom povezavo do predavanja.

O predavanju: »Kdaj in čému reči ne? Dejstvo je, da za izrekanje ne ni pravila. Najboljši ne in najbolj ljubeč ne je tisti ne, ki ga izrečemo, kadar z njim pritrjujemo svojim mejam, vrednotam in željam. Če kot starši nenehno dopuščamo otroku (oz. komurkoli), da prestopa naše meje, nas starševstvo (oz. katerikoli odnos) izčrpava, otrok pa se počuti krivega za našo izčrpanost. Če pa v odnosu upoštevamo tudi svoje potrebe, meje in čustvene odzive, otroku nudimo tisto, kar je najpomembnejše, to pa je starševsko vodstvo. Naučimo ga bivati s soljudmi, izražati lastne meje in želje ter razvijati empatijo, samospoštovanje in socialne veščine.«

Predavanje bo izvedla Sabina Adanič iz Inštituta za sodobno družino Manami, zasebni zavod, nosilec licence za Familylab Slovenija (www.familylab.si).  Sabina Adanič  je od leta 2015 certificirana redna sodelavka Familylaba, ki se osredotoča predvsem na tematike, povezane v vzgojo predšolskih in šolskih otrok. Je vodja Familylabovega kluba za starše, poleg svetovalnega in predavateljskega dela pa se pri Familylabu posveča organizaciji in izvedbi t. i. spletnih seminarjev, vodenju in organizaciji starševskih pogovornih večerov in opremljanju družbenih medijev z vsebinami, ki se tičejo vzgoje in skrbi za otroke in mladostnike ter podpore staršem.

Vljudno vabljeni.

Skip to content